Pasigaminkite kiniškų koldūnų: nenusivilsite išbandę šį receptą
Gūsis Rytų egzotikos: aštrūs kiniški koldūnai („gyoza“) su kalakutiena
Reikės:
250 g maltos kalakutienos,
16 „gyoza“ šaldytos tešlos gabalėlių,
1 susmulkintos raudonosios aitriosios paprikos,
2 arbatinių šaukštelių smulkintos imbiero šaknies,
1 arbatinio šaukštelio kiniško prieskonių mišinio,
2 valgomųjų šaukštų austrių padažo,
1 valgomojo šaukšto aliejaus,
pusės stiklinės vandens.
Pirmiausia – įdaras: sumaišykite kalakutieną, aitriąją papriką, prieskonius, austrių padažą ir imbierą. Dėkite jo po du šaukštelius į kiekvieną tešlos gabalėlį, sudrėkinkite kraštus, kad galėtumėte gerai užlipdyti.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite koldūnus suklijuota dalimi į viršų, primažinę ugnį įpilkite vandens. Uždenkite dangčiu, patroškinkite apie 5 minutes. Dangtį nuimkite, dar patroškinkite porą minučių, kol vanduo išgaruos, o koldūnų apačia apskrus.
„Šį patiekalą ypač gardu valgyti su sojų arba tradiciniu saldžiarūgščiu padažu. Pastarąjį pasigaminti galima nedideliame kiekyje aliejaus pakaitinus ir pakepinus sezamo sėklas. Tada įpilti porą valgomųjų šaukštų tamsaus sojų padažo, įdėti tiek pat medaus ir citrinos sulčių. Taip turėsime karamelinės spalvos bei nuostabaus skonio ir kvapo pagardą“, – pasakoja „Maximos“ kulinarijos žinovė.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra