Bulviniai blynai su varškės padažu ir lašiša: nebus gėda ir svečią pavaišinti
Ruduo yra bulvių – tikrų lietuviško daržo karalienių – metas. Tad nenuostabu, kad virtuvėse taip pat karaliauja patiekalai iš bulvių.
Tarkuotų bulvių blynai – tikra virtuvės klasika. Juos mėgsta daugelis ne tik dėl skonio, bet ir dėl to, kad jie greitai ir paprastai paruošiami. Būtent todėl tarkuotų bulvių blynai dažnai ruošiami paprastos darbo dienos pietums ar vakarienei. Tačiau šį paprastą patiekalą lengvai galima paversti šiek tiek šventiškesniu – tereikia parinkti įdomesnių priedų ar paruošti gardų padažą. Tokiais blynais nebus gėda ir svečią pavaišinti.
Bulviniai blynai su lašiša ir varškės padažu
Reikės:
6–8 bulvių
1 didesnio svogūno
1 kiaušinio
2 v. š. manų kruopų
druskos, pipirų
Varškės pagardui reikės:
100 g varškės
100 g graikinio jogurto (riebesnio, 10 proc.)
1–2 skiltelių česnako (jei mėgstate)
petražolių, krapų, svogūnų laiškų ar kitų žalumynų
druskos
Patiekti reikės:
sūdytos ašba šaltai rūkytos lašišos
Kaip gaminti
Pirmiausia pasigaminkite varškės padažą. Sutrinkite gerai ištrinkite varškę su graikiniu jogurtu, trintomis česnako skiltelėmis, kapotomis prieskoninėmis žolelėmis, pagardinkite druska. Blynams svogūnus smulkiai sukapokite. Bulves smulkiai sutarkuokite, nusunkite. Sumaišykite su svogūnais, įmuškite kiaušinį, suberkite manų kruopas ir išmaišykite – manų kruopos sugers skysčius, todėl blynai bus traškesni. Pagardinkite druska, pipirais ir kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekite su pjaustyta rūkyta ar sūdyta lašiša ir varškės padažu.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra