Moliūgų sriuba su brie sūriu sušildys net šalčiausią žiemos dieną

Porcijos 4. Užtruksite apie 40 minutes. 

Moliūgų sriuba su brie sūriu 

Reikės: 

1 bulvė (nebūtina);

1 morka;

1 svogūnas;

1 poras;

2 skiltelės česnako;

1 v. š. sviesto;

1 v. š. alyvuogių aliejaus;

300 g moliūgo;

2 l sultinio;

druskos pagal skonį;

žiupsnis juodųjų pipirų;

kelios šakelės čiobrelio;

šiek tiek muskato riešuto;

apie 100 g brie sūrio;

saujelė duonos skrebučių. 

Daržoves nulupame, nuplauname ir pasmulkiname. Puode ištirpiname sviestą, supilame aliejų, sudedame daržoves ir pakepiname, kol šios gražiai apskrus ir šiek tiek suminkštės. Užpilame sultiniu, paskaniname druska, pipirais, čiobreliu ir patarkuojame muskato. Sriubai išvirus, sutriname ją maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Įmaišome smulkintą brie sūrį ir pakaitiname, kol šis išsilydys. Patiekiame su duonos skrebučiais. Sumuštinių duoną supjaustome nedideliais kvadratėliais. Sudedame į kepimo indą išklotą kepimo popieriumi, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska, persilado prieskoniais ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie 5 minutes. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą