Morkų ir bananų keksiukai: paprasta, rudeniška ir gardu
Jeigu turite baigiantį pernokti bananą ir ieškote būdų, kaip jį panaudoti, išsikepkite šių keksiukų su morkomis. Morkų ir kitų ingredientų tikrai rasite namuose, o jeigu kažko ir neturėsite, pavyzdžiui, razinų, keiskite jas spanguolėmis ar kitomis džiovintomis uogomis arba iš viso jų nedėkite.
Paprastai paruošiami drėgni ir gardūs keksiukai tiks tiek su kava ar arbata, tiek su pienu. Taip pat juos patogu įsidėti į darbą ar mokyklą priešpiečiams arba pavakariams.
Morkų ir bananų keksiukai
Reikės:
saujos razinų (džiovintų spanguolių, vyšnių, juodųjų serbentų)
120 g miltų
0,5 puodelio avižinių dribsnių
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
0,5 arbatinio šaukštelio valgomosios sodos
žiupsnelio druskos
cinamono
2 kiaušinių
70 g rudojo cukraus
1 vidutinio dydžio banano, sutrinto
50 ml pieno
30 ml aliejaus
2 smulkiai sutarkuotų nedidelių morkų
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Keksiukų formeles ištepkite riebalais. Razinas sudėkite į nedidelį dubenį ir užpilkite karštu vandeniu, leiskite pamirkti 5 minutes. Nusausinkite ir atidėkite į šalį. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, sodą, druską, cinamoną. Kiaušinius išplakite su cukrumi, įmaišykite trintus bananus, pieną, aliejų.
Sausų ingredientų centre padarykite duobutę. Supilkite kiaušinių plakinį ir sumaišykite. Atsargiai įmaišykite tarkuotas morkas ir nusausintas razinas. Supilstykite tešlą į paruoštas formeles skardą. Kepkite 20–25 minutes, kol paspaudus paviršių, jis lengvai atšoks. Leiskite atvėsti formelėse 5 minutes, po to išimkite ir dar šiek tiek atvėsinkite prieš patiekdami.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra