Lengviausiai pagaminamas ir vienas iš skaniausių pyragų: reikės pasirūpinti vos vienu ingredientu

Serviruoju lengviausiai pagaminamą, bet vieną iš skaniausių pyragų. Reikės tik Karijų riešutų, o visą kitą tikrai turite šaldytuve. 

Karijų (Pekano) riešutų pyragas (20 cm) 

Riešutų sluoksnis: 

200 g karijų riešutų 

115 g sviesto 

100 g rudojo (arba šviesiai rudo) cukraus 

70 g medaus 

Tešlai reikės: 

70 g cukraus (pagal receptą 130 g)

210 g miltų (aš dėjau 170g miltų+50g migdolų miltų)

200 g grietinės

120 g aliejaus

60 g pieno

12 g kepimo miltelių (arba 1.5a.š)

1 a.š vanilės 

Gaminimas: 

Tešlai kiaušinius, cukrų ir vanilę šluotelės pagalba gerai išmaišome. Pilame grietinę, aliejų, pieną – išmaišome. Beriame miltus (jei naudosite migdolų miltus) ir kepimo miltelius ir vėl viską gerai išmaišome. Karijų riešutus lengvai susmulkiname, bet ne iki smulkių gabaliukų. Į keptuvę dedame sviestą, pilame medų, cukrų. Keletą minučių pakaitiname, kol viskas ištirpsta ir kai pradeda kilti burbulai, beriame riešutus. Nukeliame keptuvę nuo ugnies, viską išmaišome. Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi, pilame gautą riešutų masę. Išlyginame, kad gautųsi vienodas sluoksnis. Dabar atsargiai supilame tešlą ant riešutų viršaus. Kepame 175 l temperatūroje, apie 40–45 min., kol gražiai pakils biskvitas ir paruduos. Iškepus leidžiame pyragui atvėsti formoje 10 min, o po to apverčiame gražiai į lėkštę. Šiltas, pats skaniausiais. Ir nepamirškite vanilinių ledų išsitraukti iš kameros. Skanaus! 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą