Krabų lazdelių kepsneliai tiks ir užkandžiui, ir šventinei vakarienei

Šie krabų lazdelių kepsneliai yra paruošiami vos per 30 minučių – jie tinka tiek lengvai vakarienei, tiek įspūdingam užkandžiui, jei ieškote šventinio patiekalo, kurį paruošite neįdėdami daug pastangų. 

Šiuos krabų pyragus siūlome patiekti su citrinos griežinėliais ir tartaro padažu, kurio receptą rasite žemiau. Puikiai tiks ir šviežių daržovių salotos, o jei norite šventiškiau – ikrai. 

Krabų lazdelių kepsneliai 

Reikės: 

1 didelio kiaušinio

3 v. š. majonezo

2 v. š. Dižono garstyčių

2 a. š. Vorčesterio padažo

0,5 a. š. aitriųjų paprikų padažo

druskos

šviežiai maltų juodųjų pipirų

400 g krabų lazdelių, susmulkintų

0,75 puodelio džiūvėsėlių

2 v. š. kapotų šviežių petražolių

rapsų aliejaus 

Patiekti reikės: 

citrinos skiltelių 

tartaro padažo 

Tartaro padažui reikės: 

pusės puodelio majonezo

2–3 smulkiai sukapotų marinuotų agurkėlių

2 v. š. kaparėlių

1 v. š. smulkiai sukapotų krapų

0,5 a. š. tarkuotos citrinos žievelės

1 v. š. šviežių citrinos sulčių

0,25 a. š. cukraus

0,25 a. š. druskos 

Kaip gaminti 

Padažui sumaišykite visus ingredientus. Padažą galima paruošti iš anksto – šaldytuve jis laikysis visą savaitę. Krabų kepsneliams nedideliame dubenėlyje išplakite kiaušinį, majonezą, garstyčias, Vorčesterio ir aitriųjų paprikų padažą; pagardinkite druska ir pipirais. Kitame dubenyje sumaišykite smulkintas krabų lazdeles, džiūvėsėlius ir petražoles. Supilkite kiaušinio ir padažų mišinį, išmaišykite, drėgnomis rankomis suformuokite kepsnelius. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Sudėkite kepsnelius ir kepkite, kol taps auksiniai ir traškūs, 3–5 minutes iš kiekvienos pusės. Iškeptus perkelkite į lėkštę. Patiekite kartu su citrinos griežinėliais ir tartaro padažu. Skanaus! 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą