Kiaušinių užtepėlė su lašiša ir alyvuogėmis – puikiai tiks ir Velykoms, ir po jų
Ši kiaušinių užtepėlė puikiai tinka tiek šventiniam Velykų stalui, tiek po jų, kai lieka margučių ir nežinote, ką su jais daryti. Gaminau ją su sūdyta lašiša ir alyvuogėmis.
Kadangi ši kiaušinių užtepėlė yra įkvėpta Italijos, ją valgiau su paskrudinta čiabata. Jis korėtas, purus, sodraus skonio, puikiai tinka skrudinimui, sumuštiniams. Jeigu norite sveikesnio užtepėlės varianto, galite dalį majonezo keisti graikišku jogurtu. Šio recepto proporcijas galite lengvai keisti pagal turimų ingredientų kiekį. Vietoj alyvuogių galite naudoti raugintus ar marinuotus agurkus, virtus ar konservuotus žirnelius.
Kaip pagaminti šią kiaušinių užtepėlę?
Su pačia smulkiausia tarka sutarkuokite kiaušinius, lašišą smulkiai supjaustykite ir dar su peiliu sukapokite. Alyvuoges galite perplauti, tada nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Viską sumaišykite su majonezu, aštriomis garstyčiomis, įberkite juodųjų pipirų ir išmaišykite. Čiabatą galite paskrudinti sausoje keptuvėje ar su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Ant batono užtepkite kiaušinių užtepėlę, o viršų apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.
Kiaušinių užtepėlė su lašiša ir alyvuogėmis
Ingredientai:
3 kietai virtų kiaušinių;
50 g sūdytos lašišos;
8 juodųjų alyvuogių;
3 valg. š. majonezo;
1 arbat. š. aštrių garstyčių;
svogūnų laiškų papuošimui;
žiupsnelio juodųjų pipirų;
čiabatos.
Gaminimas:
Dubenyje smulkiai sutarkuokite kiaušinius, lašišą smulkiai supjaustykite ir peiliu sukapokite. Tą pati padarykite su alyvuogėmis. Sumaišykite su majonezu, garstyčiomis, pipirais. Čiabatą paskrudinkite vieną ar su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Ant jos uždėkite užtepėlę. Viršų papuoškite svogūnų laiškais.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra