Rytietiškos „Tabulė“ salotos – ir užkandis, ir pagrindinis patiekalas: gaivu ir labai sotu

Reikės: 

Pusės puodelio bulguro kruopų 1 puodelis kubeliais pjaustytų pomidorų 1 puodelis kubeliais pjaustytų agurkų Pundelis petražolių (galima ir dvigubai daugiau, jei mėgstate) Trečdalis pundelio (gali būti šiek tiek mažiau) mėtų Pusė raudono svogūno Alyvuogių aliejaus Citrinos sulčių (kadangi neturėjau, dėjau kreminį balzaminį padažą) Druskos Pipirų Graikinių riešutų (nebūtinai) Šiek tiek perlinio kuskuso (galite keisti vietoje bulguro) 

Pirmiausiai, išvirkite bulguro kruopas ir perlinį kuskusą pagal instrukcijas. Jei liko vandens – nupilkite pertelklių ir leiskite atvėsti. Dubenyje sumaišykite pjaustytus pomidorus ir agurkus su šiek tiek druskos. Palikite pastovėti. Nuo žolelių pašalinkite storesnius kotelius, smulkiai supjaustykite svogūną. Jei dėsite graikinių riešutų – patraiškykite ir pasmulkinkite. Atvėsus kruopoms – nupilkite skystį susidariusį nuo pomidorų ir agurkų, sudėkite visus ingredientus ir viską sumaišykite, pagardinkite alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis, druska ir pipirais pagal savo skonį. Skanaus! 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą