Netradicinis braškių laikymo būdas padės, kad jos išsilaikytų ilgiau

Ateina braškių sezonas ir daugelis susiduria su viena bėda – šios gardžios uogos greitai pradeda gesti. Internautai dalijasi triuku, kuris padės išlaikyti indelį braškių daug ilgiau.

Jei norite namuose visada turėti šviežių vaisių ir uogų, dažnai susiduriate su iššūkiu, kaip tai padaryti neperkant jų kas antrą dieną. Rodos, vos įsigiji, ir reikia iškart suvartoti, nes kitu atveju teks išmesti. Portalo „The Kichn“ redaktoriaus pavaduotoja dalijasi savo atrastu metodu – nusipirktų braškių indelį ji šaldytuve paliko apverstą prieš tai jų nė nenuplovusi. Jei braškės neturi dangtelio – verta perdėti į dėžutę, kuri turėtų ertmes praleidžiančias orą. Kitas daugeliui pasiteisinęs metodas – nuplauti braškes baltojo acto ir vandens tirpalu, kuris padarytas santykiu 1:3 (viena dalis acto, o trys vandens). Po to uogas reikia gerai nudžiovinti ir laikyti popieriniu rankšluosčiu išklotame inde šaltytuve. 

Šiuos du metodus išbandžiusi moteris sako, kad abu jie yra geri – braškės nesugenda net penkias ir daugiau dienų. Ji spėja, kad ilgesnio išsilaikymo paslaptis yra tai, kad daugiau oro patenka į braškių „naują“ dugną, tad suspaustos uogos apačioje nepradeda taip greitai gesti. Šis apversto indelio metodas tinka ir su kitomis uogomis, kurias įsigijate plastikiniame indelyje su dangteliu: avietėmis, gervuogėmis, šilauogėmis. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą