Ypatingas pusryčių receptas – saldi avižinė košė su karamelizuotais bananais
Reikės:
8 v. š. avižinių dribsnių; 400 ml augalinio pieno (tiks ir įprastas); 1 v. š. sviesto; Žiupsnis druskos. Karamelizuotiems bananams: 1 bananas; 1 v. š. sviesto; 0,5 v. š. rudojo cukraus. Klevų sirupo, patiekti; Uogų, patiekti.
Pieną supilti į prikaistuvį ir jam užvirus suberti avižinius dribsnius, pagardinti druska. Virti iki norimo minkštumo, man skaniau, kai dribsniai dar būna kramtomi, o ne virtę į makalošę. Skystį nuo dribsnių nupilame ir įmaišome sviestą. Bananą perpjauname per pusę. Keptuvėje ištirpiname sviestą. Sudedame bananų gabalėlius, pabarstome cukrumi ir kaitiname, kol bananai gražiai apkeps ir karamelizuosis. Košę dedame į dubenėlius, ant viršaus dedame bananą, uogų ir apšlakstome klevų sirupu.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra