Tokia sriuba – tikra oranžinės spalvos terapija: šildo skrandį ir kelia nuotaiką
Batatų ir morkų sriuba
Patiekalui reikės:
500 g supjaustytų batatų;
300 g morkų, nuluptų ir supjaustytų gabalėliais;
100 ml grietinėlės;
3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
2 vnt smulkiai supjaustytų svogūnų;
2 vnt sutrintų česnako skiltelių;
1 l daržovių sultinio;
druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių – pagal skonį.
Kaip gaminti:
Įkaitinkite orkaitę iki 200/220 laipsnių su ventiliatoriumi ir į didelę kepimo skardą sudėkite batatus, morkas, apšlakstykite 2 valgomaisiais šaukštais alyvuogių aliejaus ir gausiai pagardinkite prieskoniais. Kepkite daržoves orkaitėje 25–30 min. arba kol jos karamelizuosis ir suminkštės. Tuo tarpu į didelį gilų puodą įpilkite likusį 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus ir ant vidutinio stiprumo ugnies pakepinkite 2 smulkiai supjaustytus svogūnus, kol jie suminkštės. Tada sudėkite 2 sutrintas česnako skilteles pakepinkite apie 1 minutę ir supilkite daržovių sultinį, pavirkite svogūnus ir česnakus dar 5–10 minučių. Kai apkeptos daržovės bus paruoštos, palikite jas šiek tiek atvėsti, tada sudėkite į puodą ir trintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Įmaišykite 100 ml grietinėlės, įberkite dar šiek tiek prieskonių ir pašildykite. Skanaus!
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra