Dieviški šokoladiniai pyragėliai su avietėmis: atgnybus šaukšteliu įdaras bėga it lava

Romantiški šokoladiniai pyragėliai su aviečių įdaru ir ledais. Iškepa per keliolika minučių, yra labai šokoladiniai, tačiau avietės suteikia gaivumo. Vis tik jei nenorit, aviečių galit į vidų ir nedėti, nors man skaniau su jomis.

Kepiau norėdama nustebinti vyrą, nes jis labai mėgsta šokoladą, bet ir man labai patiko. Kepiau du kartus – pirmąjį šiek tiek ilgiau (jis ir nufilmuotas), tuomet pyragėliai iškepė beveik pilnai, liko skystas tik aviečių įdaras, antrąjį šiek tiek trumpiau – tuomet vidus liko skystesnis, avietės susimaišė su skystu šokoladu. Mums labiau patiko ilgiau kepti, bet tai – skonio reikalas, tad kepdami stebėkite ir spręskite pagal savo skonį.

Labai rekomenduoju tiekti su vanilės-uogų ledais. Manieji buvo su braškių įdaru, nesugalvoju skanesnio derinio. Ar mėgstate lava pyragėlius? Ar esate kepę namuose? Šokoladiniai lava pyragėliai su avietėmis Maždaug 5 pyragėliams (priklausomai nuo formelių dydžio)

Reikės:

3 kambario temperatūros kiaušinių 3 kambario temperatūros kiaušinių trynių 50 g cukraus 130 g sviesto + papildomai formelėms ištepti 170 g kartaus juodojo šokolado (kuriame ne mažiau kaip 70% kakavos) 40 g kvietinių miltų Šiek tiek nesaldintos kakavos miltelių Žiupsnelio druskos

Įdarui ir patiekimui:

200 g aviečių 2 a.š. cukraus Ledų (labai tinka vaniliniai su uogomis)

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros. 2. Ištirpinkite sviestą ir palikite šiek tiek atvėsti. 3. Mažais gabalėliais supjaustykite šokoladą ir ištirpinkite garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Jei naudojate mikrobangų krosnelę, tirpinkite nustatę 800W galingumą, intervalais po 20 sekundžių, po kiekvieno intervalo labai gerai išmaišant. Palikite truputį atvėsti. 4. Dubenyje sumaišykite kiaušinius, kiaušinių trynius, cukrų ir druską. Plakite, kol kiaušiniai suputos, sutirštės ir pabals. 5. Sumaišykite tirpintą sviestą ir juodąjį šokoladą. Supilkite į plaktus kiaušinius ir išmaišykite. 6. Suberkite persijotus miltus ir dar kartą išmaišykite, kol neliks sausų miltų. 7. Keraminius indelius (ramekinus) labai gerai ištepkite sviestu ir tolygiai pabarstykite kakavos milteliais (kakava turi tolygiai pasidengti visas indelių vidus). Perteklių nubarstykite. 8. Apie 120 g aviečių sutrinkite šakute ir sumaišykite su 2 a.š. cukraus. 9. Tešla užpildykite šiek tiek daugiau nei 1/3 indelio. Šaukšteliu ties viduriu padarykite įdubimą ir dėkite į patį vidurį mažą šaukštelį trintų aviečių. Ant viršaus vėl atsargiai dėkite tešlą taip, kad įdaras nenutekėtų į šoną, tešla užpildykite šiek tiek daugiau kaip 2/3 ramekino. 10. Pyragėlius kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 12–14 min. (kepimo laikas gali būti keliomis minutėmis ilgesnis ar trumpesnis priklausomai nuo orkaitės kaitrumo ir kepimo indelių dydžio, taip pat nuo to, ar norite skystesnio, ar tvirtesnio įdaro). Pyragėliai iškepę, kai kraštuose ima sausėti, jų viršus sutvirtėja, tačiau palietus ties viduriu pyragėliai yra dar minkšti (ne skysti). Taip pat galima patikrinti įbedant medinį dantų krapštuką pyragėlio krašte (turėtų likti sausas), ir ties viduriu (turėtų būti drėgnas). Iškepusius pyragėlius išimkite iš orkaitės, palaukite apie 5 minutes ir atsargiai apipjaukite peiliu. Indelius uždenkite lėkštėmis, kuriose patieksite desertą ir atsargiai apverskite pyragėlius tiesiai į lėkštes.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą