Traškūs pūstų ryžių, riešutų ir sėklų pyragėliai ne tik stalą papuoš, bet ir skoniu nustebins
Vienas iš tų atvejų, kai grožis ir skonis kalba patys už save. Neįtikėtinai trašku!
Dekoracijos reikalingos tikrai ne vien dėl grožio – dėl jų kiekvienas kąsnis suskamba vis kitokia skonio. Todėl siūlau nebijoti ir puošiant improvizuoti.
Reikės:
- 1 puodelio pūstų ryžių
- 1/2 puodelio moliūgų sėklų
- 1/2 puodelio kapotų migdolų
- 1/4 puodelio ispaninių šalavijų sėklų
- 1/2 puodelio riešutų sviesto
- 1/3 puodelio agavų sirupo
- 3 v. š. kokosų aliejaus žiupsnelio druskos
- 3 v. š. kakavos
- 1 a. š. cinamono
- 100 g juodojo šokolado
- 1 v. š. kokosų aliejaus dekoravimui galima naudoti migdolus, šaldytas avietes, džiovintus ananasus, moliūgų sėklas ir pūstus ryžius.
Kaip gaminti:
Pūstus ryžius, moliūgų sėklas ir kapotus migdolus apie 20 min. pakepiname 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (pakepus 10 min. pamaišome).
Kepintus ryžius, moliūgų sėklas ir migdolus sumaišome su ispaninių šalavijų sėklomis.
Riešutų sviestą, agavų sirupą, kokosų aliejų ir druską maišydami kaitiname nedideliame puode. Kai viskas išsilydo, išjungiame viryklę ir įmaišome kakavą su cinamonu. Tuomet greitai suberiame ryžių, sėklų ir riešutų masę ir viską gerai išmaišome.
Gautą masę lygiomis dalimis sudedame į keksiukų formeles (galima rinktis ir kitokias) ir dedame į kamerą, kad šiek tiek pastingtų.
Išlydome šokoladą su kokosų aliejumi. Pilstome po maždaug pusantro šaukštelio šokolado ant kiekvieno pyragėlio, papuošiame ir dedame nakčiai į kamerą.
Skanaus!
Lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra