Nuotraukos autorius: Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“

Šį valgį iš svogūnų laiškų mėgsta dzūkai – išbandykite ir jūs

Mes Dzūkijoje tai vadiname „cibuliene“. Kai paauga svogūnų laiškai, visada skubu jos pasigaminti. Tai patiekalas iš mano vaikystės ir visiškai nesigėdindama sakau – aš jį mėgstu ir gaminu..

Troškinti svogūnų laiškai

Reikalingi produktai:

2 saujos svogūnų laiškų;

3 kiaušiniai;

2 juostelės rūkytos šoninės; žiupsnis pipirų;

druskos pagal skonį.

Svogūnų laiškus nuplauname, supjaustome nedideliais gabaliukais. Sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir paverdame 10–15 min, kol laiškai suminkštės. Šoninę supjaustome nedideliais gabalėliais ir pakepiname keptuvėje. Išvirusius laiškus perkošiame. Sudedame į keptuvę pas spirgučius, mušame kiaušinius, gardiname druska, pipirais. Pakepiname, kol kiaušiniai iškeps. Man skanu valgyti tiesiog su juoda duonos riekele.

Receptu pasidalino „Kviečiu į virtuvę“

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą