Šį valgį iš svogūnų laiškų mėgsta dzūkai – išbandykite ir jūs
Mes Dzūkijoje tai vadiname „cibuliene“. Kai paauga svogūnų laiškai, visada skubu jos pasigaminti. Tai patiekalas iš mano vaikystės ir visiškai nesigėdindama sakau – aš jį mėgstu ir gaminu..
Troškinti svogūnų laiškai
Reikalingi produktai:
2 saujos svogūnų laiškų;
3 kiaušiniai;
2 juostelės rūkytos šoninės; žiupsnis pipirų;
druskos pagal skonį.
Svogūnų laiškus nuplauname, supjaustome nedideliais gabaliukais. Sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir paverdame 10–15 min, kol laiškai suminkštės. Šoninę supjaustome nedideliais gabalėliais ir pakepiname keptuvėje. Išvirusius laiškus perkošiame. Sudedame į keptuvę pas spirgučius, mušame kiaušinius, gardiname druska, pipirais. Pakepiname, kol kiaušiniai iškeps. Man skanu valgyti tiesiog su juoda duonos riekele.
Receptu pasidalino „Kviečiu į virtuvę“
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra