Gardūs sausainiai su neįprastais prieskoniais: levandų žiedai suteiks ir skonį, ir vaizdą
Reikės:
500 g miltų 200 gramų sviesto 100 gramų miltelinio cukraus 2 kiaušinių žiupsnelio druskos 1 a. š. džiovintų levandų žiedų
Dubenėlyje iki purios masės išsukite sviestą su cukrumi. Sviestui pradėjus tirpti įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Į kitą dubenį berkite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, druską ir levandų žiedelius, gerai išmaišykite. Miltų masę per kelis kartus suberkite į sviesto masę, pamaišykite ir baikite minkyti rankomis. Tešla turi būti lipni, svarbiausia – nepadauginti miltų. Paruoštą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve mažiausiai kelioms valandoms ar net per naktį. Stalviršį pabarstykite miltais, iš gabalėlio tešlos iškočiokite norimo storumo lakštą. Jei kočiosite plonai, sausainiai bus trapūs, jei kočiosite storesnius, bus minkštesni. Spauskite patinkančias formeles ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 7–8 minutes, kol sausainiai gražiai patamsės.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra