Gaivus rabarbarų ir maskarponės pyragas: patiks visiems

Tešla: 

250 g miltų;

125 g cukraus;

125 g kambario temp. sviesto;

2 kiaušiniai;

2 a. š. kepimo miltelių. 

Įdaras: 

250 g maskarponės sūrio;

200 g grietinės (vid. riebumo);

150 g cukraus;

1 citrinos sultys;

4 kiaušiniai;

50 g migdolų drožlių;

1 kg rabarbarų + 2 v. š. cukraus. 

Gaminimas: 

Iš tešlai skirtų produktų suminkome minkštą tešlą (bus lipni, bet nepadauginkite miltų), suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 30 min. Dabar nusiplauname rabarbarus, supjaustome gabaliukais (aš nelupau), beriame cukrų, išmaišome ir paliekame pastovėti. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Imame tešlą iš šaldytuvo ir pirštų pagalba suformuojame pyrago pagrindą bei jo sieneles. Ant viršaus beriame rabarbarus (jei bus skysčio jį nupilkite). Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, 30 min. Gaminame įdarą. Į dubenį beriame cukrų, mušame kiaušinius, dedame maskarpones sūrį ir grietinę. Viską gerai išmaišome iki vientisos, skystos masės. Traukiame pyragą iš orkaitės ir po truputį pilame įdarą ant rabarbarų viršaus, barstome migdolų drožlėmis. Dedame pyragą atgal į orkaitẹ ir kepame dar 40–45 min. 190–200 laipsnių temperatūroje kol gražiai paruduos. Iškepus pyragas bus labai minkštas, leiskite pastovėti kambario temperatūroje kol atvės, o po to dėkite į šaldytuvą bent 2–3 val. (išduosiu paslaptį, per naktį palaikytas šaldytuve dar skanesnis). 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą