Minkštučiai naminiai čeburekai su slaptu ingredientu: ragavusieji skanesnių neįsivaizduoja

Naminių čeburekų receptas su ypatingu ingredientu – kefyru. Dėl jo čeburekų tešla bus minkštutė tarsi debesėlis.

Šį receptą išbandžiusios šeimininkės skanesnių net neįsivaizduoja. Recepte nurodoma įdarui naudoti faršą, tačiau įdarą rinkitės pagal skonį – tinka ir vištienos, kalakutienos faršas. Šventėms idealu kepti čeburekus su rūkyta skumbre ir džiovintais grybais.

Reikės:

400 ml kefyro

670 g miltų

0,5 l aliejaus

45 gr faršo ar kito įdaro

1 svogūno

1 kiaušinio

10 g mielių,

šaukštelis druskos, pagal skonį pipirų

Gaminimas:

Tešlai gaminti supilkite kefyrą, įverkite šaukštelį druskos, mielių, visk gerai išplakti. Berti miltus ir minkyti tešlą. Palikti valandai, kad iškiltų. Į faršą suberkite prieskonius, įmuškite kiaušinį, smulkiai pjaustytą svogūną. Iškilusią tešlą iškočioti, su stikline ar dubenėliu suformuoti čeburėkams paplotėlius. Į juos dėkite po šaukštelį faršo ar kito įdaro. Suspauskite tešlos kraštelius šakute. Puode įkaitinkite aliejų ir kepkite jame po kelis čeburekus, kol jie iškils.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą