Išdavė slaptą sparnelių traškumo ingredientą: jeigu apie šią keistenybę nežinojote – privalote išmėginti

Nedaug užkandžių gali konkuruoti su garsiaisiais „Buffalo“ vištienos sparneliais ir aš Jums drąsiai galiu pažadėti, kad tai bus patys skaniausi bei traškiausi, kokius tik kada yra tekę ragauti!

Aplieti tirštu, lipniu klasikiniu „Buffalo“ padažu, traškūs iš išorės, bet sultingi viduje, patiekti su mėlynojo sūrio padažu ir kitais priedais jie ne tik, kad nepaliks abejingų – jie sukels euforiją nuo pirmo kąsnio. Žinau, kad skambiai aš čia pradėjau, bet nė kiek neperdedu ir kiekvienas žodis yra visiška tiesa. Slaptasis sparnelių traškumo ingredientas yra kiek netikėtas – kepimo milteliai. Taip, taip, Jūs gerai perskaitėte ir čia ne pyrago ar keksiukų receptas:). Kepimo milteliai ištraukia drėgmę iš vištienos odelės, o pirminis kepimas mažoje temperatūroje ištirpina po odele esančius riebaliukus ir suteikia sparneliams neįtikėtiną traškumą. Nors šis kepimo metodas užsienyje jau kurį laiką yra žinomas ir pakankamai plačiai naudojamas ne tik sparnelių kepimui, pas mus jis dar tik skinasi kelią. Todėl, jeigu niekad nebandėte ir nieko apie šią keistenybę nežinojote – privalote išmėginti „Buffalo“ sparnelius pagal šį receptą.

Vienintelis, bet esminis patarimas prieš gaminant: labai gerai nusausinkite sparnelius rankšluostiniu popieriumi ir jeigu turite laiko, palikite juos neuždengtus šaldytuve bent kelioms valandoms, kad odelė dar labiau išsausėtų, bet jeigu laiko nėra – nieko tokio. „Buffalo“ sparnelius aš visuomet tiekiu su mėlynojo sūrio padažu ir jam naudoju „Gorgonzola Dolce“, nes šis sūris yra švelnesnis nei kiti mėlynieji „giminaičiai“, tad įtinka netgi nelabai mėgstantiems šią sūrio rūšį. Vis tik, jeigu Jums labai nepakeliui su pelėsiniu sūriu – negaminkite padažo, nes sparneliai bus fantastiški ir be jo. Beje, norėdami sutaupyti laiko, abu padažus galite pasiruošti prieš dieną ir laikyti šaldytuve sandariuose indeliuose.

Ingredientai:

2 kg. vištienos sparnelių

2 kupinų šaukštų kepimo miltelių

0,5 arbatinio šaukštelio maltos saldžiosios paprikos druskos

šviežiai maltų juodųjų pipirų morkų ir saliero lapkočių lazdelių patiekimui

„Buffalo“ padažui:

120 ml. kečupo

1 šaukšto rudo cukraus (geriausiai tinka šviesus cukranendrių muscovado)

1 arbatinio šaukštelio „Sriracha Hot chilli sauce“ arba „Tabasco“ padažo (nebūtinai)

1 arbatinio šaukštelio Vorčesterio padažo (Worcestershire sauce)

1 šaukšto obuolių sidro acto

50 g. sviesto

1 smulkiai supjaustytos didesnės česnako skiltelės druskos

šviežiai maltų juodųjų pipirų

Mėlynojo sūrio padažui:

120 g. mėlynojo pelėsinio sūrio (aš naudoju „Gorgonzola Dolce“)

120 ml. grietinės

60 ml. „Hellmann's original“ majonezo

1 mažos, smulkiai sutarkuotos česnako skiltelės

1 šaukšto pieno

1 šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių

druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 120'C. Kepimo skardą išklokite folija ir pasiruoškite kepimo groteles (aš naudoju esančias orkaitėje). Vištienos sparnelius nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu ir labai (bet labai gerai!) gerai nusausinkite rankšluostiniu popieriumi. Sparnelius ties sąnarių sujungimu supjaustykite į tris dalis. Pačią mažiausią dalį sudėkite į atskirą indelį ir galėsite vėliau panaudoti sultinio virimui (kepimui ji netinkama). Jeigu sparnelius kepsite ne iš karto, tuomet sudėkite juos į rankšluostiniu popieriumi išklotą kepimo skardą ir neuždengtus laikykite šaldytuve (galite iki 8–10 valandų), kad geriau apdžiūtų odelė. Jeigu kepsite iš karto – šią dalį praleiskite. Dideliame dubenyje sumaišykite kepimo miltelius, maltą papriką, druską ir pipirus. Į dubenį sudėkite sparnelius ir gerai išmaišykite, kad visi gabalėliai tolygiai pasidengtų mišiniu (aš tą darau rankomis). Ant skardos (išklotos folija) uždėkite groteles, jas aptepkite aliejumi ir meiliai išdėliokite sparnelius odele į viršų. Kepkite žemesnėje orkaitės dalyje 30 minučių. Kol kepa sparneliai pasiruoškite padažus. Skardą kartu su sparneliais ant grotelių atsargiai išimkite iš orkaitės ir įkaitinkite ją iki 220'C. Įdėkite sparnelius atgal į vidurinę orkaitės dalį ir kepkite 35 minutes. Praėjus laikui perkelkite sparnelius į aukštesnę orkaitės dalį ir kapkite dar apie 5–10 minučių, kol sparneliai gražiai apskrus ir bus labai traškūs. Patikrinti traškumą galite braukdami peiliu per sparnelių odelę – išgirstas garsas neleis suabejoti:). Kepdami aukštesnėje orkaitės dalyje stebėkite procesą, kad nesudegintumėt sparnelių. Iškeptus sparnelius sudėkite į didesnį dubenį, užpilkite karštu „Buffalo“ padažu ir gerai išmaišykite. Tiekite nedelsiant su mėlynojo sūrio padažu (arba be jo) ir salierų bei morkų lazdelėmis.

„Buffalo padažas“

Į nedidelį prikaistuvį įdėkite sviestą ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Suberkite smulkiai supjaustytą česnaką ir kepkite keletą sekundžių, kol pasklis česnako aromatas (neapskrudinkite). Į prikaistuvį sudėkite visus likusius produktus ir nuolat mašydami virkite apie 1,5–2 minutes, kol padažas sutirštės. Paragaukite ar netrūksta druskos, pipirų. Prieš užpildami padažą ant sparnelių pašildykite jį, kad būtų karštas (užvirti nereikia).

Mėlynojo sūrio padažas

Dubenėlyje šakute sumaigykite mėlynąjį sūrį, sudėkite visus likusius ingredientus ir nuolat maigydami išsukite iki daugiau/ mažiau vientisos konsistencijos. Jeigu padažas atrodo per tirštas – įpilkite papildomą šaukštą pieno. Paragaukite ar netrūksta druskos, pipirų. Paruoštą padažą laikykite šaldytuve, kol prireiks. Skaniausių Jums „Buffalo“ sparnelių!

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą