Burnoje tirpstantis šokoladinis migdolų pyragas: užburs ir kvapas, ir skonis
Tradicinis šokoladinis migdolų pyragas, kuris tiesiog ištirps burnoje. Atsispirti jam tisiog neįmanoma, iškart užburs ir kvapas, ir skonis.
Reikės:
225 g juodojo šokolado (70 proc. kakavos arba pagal skonį)
250 g nesmulkintų migdolų (arba migdolų miltų)
225 g sviesto
200 g baltojo cukraus
5 didelių kiaušinių (atskirti trynius ir baltymus)
žiupsnelio druskos
kakavos miltelių pabarstyti (arba miltelinio cukraus)
45 ml likerio
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių. Paruoškite 20–22 cm skersmens kepimo formą – dugną išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite sviestu. Ištirpinkite šokoladą vandens vonelėje ir palikite atvėsti. Jei naudojate nesmulkintus migdolus, sutrinkite juos smulkintuvu. Plakite sviestą su puse cukraus, kol masė taps puri ir lygi. Tada po vieną sudėkite trynius ir gerai išmaišykite po kiekvieno įdėjimo. Į sviesto ir trynių masę įmaišykite ištirpintą šokoladą, likerį (jei naudojate), migdolus ir žiupsnelį druskos. Kitame dubenyje išplakite baltymus, kol susidarys švelnios putos. Įberkite likusį cukrų ir plakite, kol jos taps standžios. Trečdalį baltymų įmaišykite į šokolado masę, kad ji taptų lengvesnė, tada atsargiai, judesiais iš apačios į viršų, įmaišykite likusius baltymus, kol masė taps vientisa. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą ir kepkite apie 50–55 min. arba kol patikrinus mediniu pagaliuku jis bus tik su trupučiu prilipusių trupinių. Palikite atvėsti kepimo formoje. Atvėsusį pyragą išimkite iš formos ir apibarstykite kakavos milteliais. Pyragą galite patiekti su šaukšteliu plaktos grietinėlės arba vaniliniais ledais.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra