Legendinis karališkas Viktorijos pyragas: garsus virėjas pasidalino receptu

Viktorijos tortą paprastai sudaro vanilinis biskvitas su uogiene ir sviestu arba sviesto kremu. 

Jį labai mėgo karalienė Viktorija, todėl jis ir šiandien yra vienas populiariausių tortų Jungtinėje Karalystėje. Internete galima rasti daugybę šio torto receptų, tačiau garsi kulinarijos ekspertė Mary Berry papasakojo, kaip paruošti patį skaniausią tokį desertą, rašo „Express“.

Pyrago ingredientai: 

4 kiaušiniai; 225 g cukraus pudros ir papildomo cukraus, skirto pabarstyti paruoštą pyragą; 225 g miltų; du šaukšteliai kepimo miltelių; 225 g kambario temperatūros sviesto; braškių arba aviečių uogienė; braškių arba aviečių džemas; pasirinktinai plaktos dvigubos grietinėlės. 

Gaminimas: 

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir ištepkite kepimo formas sviestu. Kiaušinius, cukrų, miltus, kepimo miltelius, kepimo miltelius ir sviestą sumaišykite. Tolygiai padalykite mišinį į formas ir kepkite jas orkaitėje 25 minutes.  „Biskvitai bus paruošti, kai jie iškils ir bus auksinės spalvos. Atidėkite juos į šalį penkioms minutėms, o tada išimkite ant grotelių, kad atvėstų“, – pažymėjo „Express“. Biskvito viršus aptepkite uogiene, plakta grietinėle. Vieną pyrago biskvitą dėkite ant kito, viršų apibarstykite cukraus pudra. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą