Picos sriuba – svajonių pietūs per 30 minučių
Būsite visiškai apkerėti picos sriubos – šis kvapnus patiekalas yra sotus ir itin patinkantis netgi vaikams. Be to, jį paruošti galite vos per 30 minučių.
Kas yra picos sriuba? Picos sriuba yra pomidorų sriuba, kurioje gausu itališkų skonių ir dviejų rūšių mėsos – itališkos ir pepperoni dešros – ir trumpai tariant, tai kaip pica sriubos dubenėlyje. Mėsa ir šviežios daržovės kepamos su pomidorų padažu, kol įgauna ryškų ir aromatingą skonį, tada apibarstoma traškiais pepperoni griežinėliais ir sūriu. „Allrecipes“ bendruomenės narys ir 5 žvaigždučių apžvalgininkas Anthony Moseley sako, kad tokia pica patiks net išrankiausiems valgytojams.
Štai keletas profesionalių patarimų, kuriuos pateikė mūsų kulinarijos ekspertai, kurie sukūrė ir išbandė receptą. Jei iškepus dešrą keptuvėje yra per daug riebalų, išimkite dešrą kiaurasamčiu iš keptuvės ir nusausinkite ant popierinės servetėlės. Kita servetėle atsargiai nuvalykite keptuvėje esantį riebalų perteklių. Sudėkite mėsą atgal į keptuvę ir toliau kepkite, kiek nurodyta. Jei norite, itališką dešrą galite pakeisti malta jautiena. Tuomet tiesiog įberkite prieskonių vienu šaukšteliu daugiau. Sriubą galite pagaminti dar sotesnę, jei įdėsite smulkių makaronų. Jei dėsite makaronų, į sriubą būtinai įpilkite daugiau skysčio. Rekomenduojama patiekti šią sriubą su kubeliais pjaustytais duonos skrebučiais ir pora šaukštų tarkuoto permezano sūrio, šiek tiek lydyto sviesto ir smulkinta česnako skiltele. Duonos kubelius pakepinkite 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių arba tol, kol skrebučiai taps auksinės spalvos.
Jei negaminsite skrebučių, patiekalą gardinkite su kepinta česnakine duona.
Reikės:
1 pakuotės pjaustytos pepperoni dešros 500 gr itališkų dešrelių 1 susmulkinto svogūno 1 žalios paprikos (išskobtos ir susmulkintos) 1 skardinės pomidorų 1 skardinės pomidorų padažo 2 puodelių jautienos sultinio 2 šaukštelių džiovintų itališkų prieskonių 1 puodelio tarkuoto mocarelos sūrio 1/4 puodelio šviežiai tarkuoto parmezano sūrio
Gaminimas:
Perpjauti pepperoni dešros griežinėlius pusiau. Pakepinkite ją puode apie 5 min. Nusausinkite dešrą popierinėmis servetėlėmis. Puode apie 5 minutes apkepkite susmulkintas itališkas dešreles (arba mėsos faršą). Suberkite ir patroškinkite svogūnus ir papriką taip pat dar apie 5 minutes. Į puodą sudėkite pomidorus, pomidorų padažą, supilkite jautienos sultinį ir suberkite itališkus prieskonius. Viską virkite ant vidutinės ugnies. Sumažinkite ugnį ir troškinkite uždengę puodą 10 minučių, retkarčiais pamaišydami. Kiekvieną sriubos porciją pagardinkite traškiais pepperoni gabalėliais, mocarela ir parmezano sūriu.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra