Saldūs morkų blyneliai, pasiteisinę visu 100 procentų: fantastiškai skanūs, be galo purūs

Namuose turiu tris knygeles gražiais odiniais viršeliais su pačiais įvairiausiais receptais. Ir tie receptai jose neatsidurdavo atsitiktinai – iš pradžių jie praeidavo tikrą bandomąjį laikotarpį ant netvarkingai pastabomis bei patikslinimais iškeverzotų lapelių.

Tik pasiteisinę visu šimtu procentų jie atsidurdavo mano brangiose knygelėse tvarkingai išrašyti dailyraščiu. Iš tų užrašų išties nemenkai receptų persikėlė į „Karštos košės“ puslapį – tai ir visų pamėgtas „Mascarpone tortas su uogomis„, ir „Rikotos blyneliai„, „Maltos mėsos šniceliai su svogūnų padažu“ ir daug kitų, o dabar eilė atėjo ir šiems nuostabiems morkų blyneliams. Taigi, šį kartą jūsų dėmesiui fantastiškai skanių, be galo purių ir su mažyte pretenzija į sveikuoliškumą morkų blynelių receptas iš senų laikų arba, kaip sakydavo mūsų dukra vaikystėje: „o čia iš tų laikų, kai jūs klumpes nešiojot?“:). Keli naudingi patarimai. Jeigu blynelius ruošite pusryčiams, tuomet susitarkuokite morkas iš vakaro ir laikykite sandariame indelyje šaldytuve – ryte sutaupysite nemažai laiko. Blynelius kepkite lėtai, ant nedidelės ugnies, kol krašteliai švelniai apskrus, o paviršiuje atsiras maži burbuliukai ir tik tuomet apverskite. Tiekite blynelius su savo mėgstamais priedais, bet mums iš visų galimų variantų skaniausias yra su saldintu sutirštintu (kondensuotu) pienu.

Skanių morkų blynelių iš netolimos praeities!

Ingredientai:

220 g. morkų (svoris nurodytas nuskustų) 200 g. baltų kvietinių miltų 350 ml. pieno 2 vidutinio dydžio kiaušinių 85 g. rudo cukraus (aš naudoju light muscovado) 1 arbatinio šaukštelio smulkiai sutarkuotos citrinos žievelės (tik geltonoji dalis) 1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių 1 arbatinio šaukštelio malto cinamono 0,5 arbatinio šaukštelio malto imbiero žiupsnelio druskos 1 arbatinio šaukštelio vanilės pastos arba ekstrakto saulėgrąžų, rapsų ar kito augalinio aliejaus kepimui (tik jokiu būdu nenaudokite alyvuogių aliejaus) patiekimui: grietinė, cukraus pudra, saldintas sutirštintas pienas, klevų sirupas ar mėgstama uogienė

Gaminimo eiga:

Į dubenėlį smulkia tarka sutarkuokite morkas (tik ne ta, kuria tarkuojate cepelinams ar bulviniams blynams). Į kitą dubenėlį įsijokite miltus, kepimo miltelius, sausus prieskonius (cinamonas, imbieras), įberkite žiupsnelį druskos ir viską labai gerai išmaišykite. Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir mikseriu ar virtuviniu kombainu plakite ant aukštų apsukų apie 4–5 minutes, kol masė sutirštės ir padidės. Į kiaušinių masę nuolat maišydami (jeigu mikseriu, tuomet ant mažų apsukų) po truputį supilkite pieną bei vanilės ekstraktą. Suberkite miltų mišinį ir švelniai išmaišykite, kol nesimatys sausų produktų. Į tešlą sudėkite morkas su citrinos žievele ir šluotele ar mentele išmaišykite iki vientisos konsistencijos (neišsigąskite – tešla bus pakankamai skysta). Į dvi keptuves (aš blynus visuomet kepu dvejose, nes taip greičiau) įpilkite aliejaus, kad padengtų keptuvės dugną ir įkaitinkite ant vidutinės mažos ugnies. Į įkaitintą keptuvę dėkite po dosnų šaukštą tešlos ir kepkite apie 2 minutes, kol krašteliai gražiai apskrus, o paviršiuje atsiras burbuliukai (blynai turi kepti lėtai, todėl jeigu procesas vyksta per greitai, mažinkite ugnį). Blynus apverskite ir kepkite dar apie 0,5 minutės kol ir kita pusė gražiai apskrus. Iškeptus morkų blynelius apibarstykite cukraus pudra ir tiekite su sutirštintu pienu (mūsų favoritas) ar kitais savo mėgstamais priedais. Skanaus!

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą