Šalta naminė kava – gerti kavinėse nebenorėsite: atgaivins ir suteiks energijos
Karštą vasaros dieną šalta kava mūsų šeimoje yra vienas iš mėgstamiausių gėrimų. Ji ne tik gerai atgaivina, bet ir puikiai tonizuoja atstatydama saulės išgarintą energiją.
Spėju, kad dažniausiai ją užsisakote kavinėse, bet perskaitę šį receptą Jūs suprasite, koks tai juokų darbas pasigaminti namuose. Gal esu per daug išranki, bet mano skoniui, labai retai tenka ragauti iš ties geros šaltos kavos. Labai dažnai ji būna blanki ir neišraiškinga, prigardinta įvairiausiais sintetiniais sirupais, o ką jau kalbėti apie kartais visiškai neprotingą kainą. Jeigu šaltą kavą ruošiu vaikams arba noriu ja pasimėgauti vakare, tuomet naudoju kavą be kofeino, o vėlyvą sekmadienio rytą man kofeinas privalomas. Bet kokiu atveju, su kofeinu ar be ši šalta kava tikrai verta Jūsų dėmesio.
Skanaus! Recepto šaltinis: kwestiasmaku.com
Ingredientai:
2 kaupinų šaukštų maltos kavos (ne tirpios) verdančio vandens 100 ml. pieno 2 kaupinų šaukštų saldinto sutirštinto pieno (kondensuoto pieno) 4 arbatinių šaukštelių rudo arba balto cukraus 4 kubelių ledo
Gaminimo eiga:
Du kaupinus šaukštus maltos kavos užpilkite verdančiu vandeniu, kad bendras tūris būtų 350 ml. ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Kol kava vėsta, dvi stiklines kuriose tieksite, įdėkite į šaldymo kamerą, bet ne ilgiau nei valandai. Tai nėra būtina, bet jeigu išpuolė karšta diena, gėrimas ne taip greitai sušils ir galėsite juo ilgiau mėgautis. Atvėsusią kavą perkoškite per tankų, medžiaginį sietelį arba tiesiog atsargiai nupilkite ant dugno palikdami drumzles. Į blenderį supilkite kavą ir visus likusius produktus. Keletą sekundžių plakite iki vientisos konsistencijos. Paragaukite. Jeigu Jūsų skoniui trūksta saldumo, įpilkite sutirštinto pieno arba cukraus, o jeigu per saldu – pieno. Paruoštą šaltą kavą išpilstykite į atvėsintas stiklines.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra