To ant grilio dar nesate kepę: prie stalo visi ištemps kaklus, nes norės paragauti šio delikateso

Gaminti mėgstantis skaitytojas Andrius pasidalino receptu, kokio tikrai dar nesate bandę. Galbūt kai kurie iš pirmo žvilgsnio netgi nesupras, kokios lazdelės čirška ant grilio.

Vyras siūlo ant laužo išsikepti... moliuskų! Jūros gėrybes mėgstantys gurmanai tikrai džiaugsis šiuo delikatesu! „Greitas, lengvas, bet netradicinis užkandis, kuris privers visus prie stalo ištempti kaklus, nes visi norės paragauti PEILENIŲ! Pradėkim nuo to, kad peileniai yra moliuskai. Jų forma yra pailga lazdelė. O tai palengvina jų valgymą. Gurmanai neliks abejingi“, – užtikrina jis.

Grilyje kepti moliuskai-peileniai

Reikės:

0,5 kg peilenių 1 kg druskos 3–4 česnako skiltelių 2–3 valgomųjų šaukštų citrinų sulčių 3–5 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus saujelės petražolių.

Peilenių paruošimas:

Imam pundelį peilenių (juos parduoda supakuotus po ~0,5 kg). Merkiame į puodą su šaltu vandeniu ir „nuprausiame“ juos su daaaug druskos (3 l puode galima nepagailėti ir 1 kg. druskos). Palaikę pusvalandį, vandenį nupilame.

Ruošiame marinatą:

Imame 3–4 česnako skilteles (kas mėgsta intensyviau – galima ir daugiau), sutriname. Pilame 2–3 valgomuosius šaukštus citrinų sulčių. Pilame 3–5 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus. Supjaustome saujelę petražolių.

Viską sumaišome.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą