Salotos „Žarnyno šluota“ – organizmas jums už jas padėkos

Jeigu po švenčių jaučiatės apsunkę, graužiatės persivalgę, nes neatsilaikėte prieš mamos ar tetos tortus, dėl to dabar skauda galvą, o odą beria spuogai – išbandykite šias salotas. 

„Mano draugė jų receptą užtiko internete. Kaip buvo rašoma, jos žarnynui – tarsi šluota. Jos taip ir pavadintos – „Žarnyno šluota“. Jose daug ląstelienos, skaidulų, vitaminų ir labai mažai kalorijų.

Tokias salotas buvo raginama valgyti iškrovos dienomis, kad nereikėtų kankintis dėl alkio jausmo. O kadangi tai tikrai skanu, valgau ne tik iškrovos dienomis. Kartais jomis pakeičiu vakarienę, kartais į darbą nusinešu pietums.

Per keletą savaičių atsikračiau kelių kilogramų, pagražėjo veido oda, dėl to pati pasijutau puikiai“, – tikina kaunietė Diana, pasidalinusi salotų receptu. Moteris teigia, kad šios salotos yra lengvai pagaminamos iš paprastų produktų, nebrangios ir tikrai skanios.

Gal verta išbandyti?  Susigundžiusiems – keletas variacijų tų pačių salotų tema. Pateikiame Dianos receptus.

Salotos „Žarnyno šluota“

Reikės:

ketvirtadalio nedidelio kopūsto;

žalio burokėlio;

žalios morkos.

Viską sutarkuoti, sumaišyti ir apšlakstyti citrinos sultimis ir alyvuogių arba linų sėmenų aliejumi, kad geriau pasisavintų vitaminai. Apibarstyti linų sėmenimis.

Su džiovintomis slyvomis

Jeigu norisi prabangesnių salotų arba atsibodo įprastų salotų skonis, galima įmaišyti džiovintų slyvų, kurios taip pat skatina žarnyno veiklą.

Dar kitoks salotų variantas

Į salotas galima įmaišyti graikinių riešutų, česnako, dalį kopūsto pakeisti raugintais kopūstais, kurie taip pat labai naudingi žarnynui.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą