Svogūnų pagardas. Idealus porininkas sūriui, paukštienai ir kitiems patiekalams
Kartais reikia tiek nedaug, kad seniai pažįstamas patiekalas suskambėtų visai kita skonio nata. Tokius stebuklus daro šis svogūnų pagardas.
Jis toks skalsus, toks kupinas skonių, kad patiekalui ar sumuštiniui pagardinti reikia visai nedaug, tad stiklainėlio užteks ilgam.
Idealus porininkas valgyti su kietuoju ar varškės sūriu, puikiai dera su paukštiena, paštetu, mėsos kepsniais, mėsainiais, dešrelėmis ir daugybe kitų patiekalų, prie kurių dera saldžiarūgštis skonis.
Idealu, jei gaminamas iš raudonųjų svogūnų.
Ir dar geriau, jei naudojamas kuo aukštesnės kokybės balzaminis actas – jis suteikia malonią rūgštelę beveik nesuteikdamas acto poskonio.
Svogūnų pagardas arba džemas
Reikės:
5-6 raudonųjų svogūnų,
50 g rudojo cukraus,
200 ml raudonojo sauso vyno,
50 ml balzaminio acto,
1 a. š. druskos,
juodųjų pipirų,
alyvuogių aliejaus.
Gaminame
Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
Į keptuvę pilkite aliejaus, dėkite svogūnus, apkepkite, uždenkite dangčiu ir troškinkite vis pamaišydami, kol suminkštės.
Suberkite cukrų, išmaišykite ir kepkite atviroje keptuvėje, kol išgaruos skysčiai. Nuolat pamaišykite.
Kai svogūnai liks sausi, ims karamelizuotis – pajusite malonų karamelės kvapą, o svogūnai ims tamsėti. Pakepinkite dar keletą minučių.
Supilkite vyną, actą, berkite druskos, pipirų ir maišydami kaitinkite toliau, kol išgaruos skysčiai, o svogūnų masė taps panaši į džemą.
Supilstykite į stiklainėlius ir atvėsinkite.
Komentarai
Komentarų nėra