Česnakiniai agurkėliai – tikra skonio bomba
Taip marinuoti agurkėliai – itin stipraus skonio ir aromato. Jie puikiai tinka užkandžiui, taip pat kaip garnyras prie aštresnių patiekalų, pavyzdžiui, šašlykų, keptos mėsos, tačiau skanūs ir vieni – nuo stalo dingsta akimirksniu.
Neišsigąskite didelio cukraus kiekio – taip pat nemažas kiekis acto prislopina saldumą, todėl agurkėliai bus pikantiški, o jų skonis švelniai kandžios liežuvį.
Beje, taip paruoštus agurkėlius galima valgyti jau po kelių valandų.
Išbandykite – ir galbūt šis receptas taps vienu mėgstamiausių.
Česnakiniai agurkėliai
Reikės:
4 kg agurkų;
1 stiklinės cukraus;
1 stiklinės acto (9 proc.);
1 stiklinės augalinio aliejaus;
2 v. š. druskos;
3 česnakų galvučių;
juodųjų pipirų;
garstyčių grūdelių.
Kaip gaminti
Agurkus nuplaukite ir keletą valandų palaikykite užmerkę vandenyje.
Nupjaukite galiukus supjaustykite – galite pjaustyti riekelėmis ar skiltelėmis, kaip tik jums patinka.
Susmulkinkite česnakus – sukapokite arba sutraiškykite.
Sumaišykite actą, cukrų, aliejų, druską, pipirus, garstyčių grūdelius.
Užpilkite marinatą ant agurkų ir palikite mažiausiai 7 valandoms arba per naktį. Po to agurkus jau galima valgyti arba užkonservuoti.
Dėkite agurkus į sterilius stiklainius ir statykite į puodą su vandeniu, pakaitinkite 10 minučių – laiką skaičiuokite nuo momento, kai vanduo užvirs.
Uždarykite ir laikykite vėsioje vietoje.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Inga
prieš 23 minučiųAsta
prieš 5 minučių