Ką daryti, kad automobilio salonas kvepėtų ilgiau?

Automobiliu naudojatės kiekvieną dieną, todėl suprantama, kad kiekvienas įsėdimas į vidų neturėtų būti įsimintinas dėl nemalonių salono kvapų. Pašalinti įvairius kvapus galima atlikus cheminį salono valymą arba savarankiškai valant naudojant specialias priemones. Tačiau po valymo norisi, kad gaivus kvapas salone išliktų kuo ilgiau. Taigi, kaip to pasiekti?

Naudokite kokybiškus salono kvepalus

Prekyboje galite rasti gausybę įvairių automobilio salono kvepalų rūšių, bet visos jos turi skirtingas savybes ir ilgaamžiškumą. Populiariausi yra ant galinio vaizdo veidrodėlio kabinami kvepalai – jie įprastai yra pigiausi, bet kvepia tik kelias savaites.

Norėdami ilgesnio kvepėjimo rinkitės kvepalus dėžutėje, kurie įprastai yra gelinio pavidalo. Jie yra prisisunkę kvapiųjų medžiagų, kurios visiškai išleidžiamos tik per keletą mėnesių. Kai kurie kvepalai netgi turi integruotus aitrumo reguliatorius, todėl galite tiesiog pasirinkti norimą efektyvumą.

Parinkite jiems tinkamą vietą

Efektyvus kvapas užtikrinamas tik tuo atveju, jeigu jis gali pasiekti visas salono vietas. Todėl į ortakius įstatomi kvepalai yra patys efektyviausi. Vis dėlto, kiekvienos rūšies kvepalai turi unikalių savybių – išsirinkti tinkamus kvepalus savo automobiliui galite čia: https://www.autoera.lt/catalog/category/oro-gaiviklis.

Turėkite omeny, kad didžioji dalis kvepalų viduje turi stiprių medžiagų, kurios gali sugadinti plastikines, gumines bei odines detales, todėl būkite atsargūs kabindami kvepalus virš centrinės konsolės, multimedijos, pavarų perjungimo svirties. 

Venkite drėgmės ir karščio

Jeigu lietingą dieną keletą kartų drėgnais rūbais teko palaipioti į automobilį, tai sekančią dieną rekomenduojama saloną išvėdinti, kad pasišalintų drėgmė, kadangi ji yra dažniausias blogo kvapo šaltinis.

Tačiau, automobilio taip pat nereikėtų karštą dieną palikti tiesioginiuose saulės spinduliuose. Karštis ne tik kenkia automobilio dažams, plastikinėms detalėms, bet ir greičiau išdžiovina automobilio kvepalus.

Taigi, nuolatinė švara, sausa aplinka ir geri kvepalai padės palaikyti gaivą automobilyje ilgiau.

UAB „Market Rats“ informacija

 

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą