Nuotraukos autorius: Egidijaus Knispelio nuotr.

75-erių Antanas vienišiaus dalią apdainuoja pritariant akordeono garsams


Maltiečių lankomas vienišas senelis Antanas šiomis dienomis švenčia 75-erių metų sukaktį. Pas jį užsukame jau treti metai. Tai gero būdo žmogus, kuriam vienatvės dienas praskaidrina jo bene geriausias draugas – akordeonas. Tiesa, jis turi ir kitų vienatvės guodėjų – šunelių. Labai pergyveno dėl savo suvažinėto Baltuko, o dabar džiaugiasi likusiu Lapsiumi.
Antanas gyvena mažame namelyje, giminės reti svečiai, brolis aplanko kartą per metus. Jeigu nelaimė – atskuba geri kaimynai. Dar pats nueina iki miestelio centro, parduotuvės, bet kojos nestiprios, nes paėjėjus vis reikia pailsėti.
Metus laiko atėję į svečius galėdavome užeiti tik į svečių kambarėlį, dabar Antanas mažiau drovisi - leidžia ateiti ir į skurdžią virtuvėlę, kambarėlį kur miega. Be moters rankos čia buvo itin nyku ir tamsu, tad teko stipriai padėti. Sulaukus gerų žmonių paramos – pagaliau uždėjome užuolaidas, mat ankstesnės buvo visiškai sudilę – kone Antano metų senumo.
Dabar Antano namuose švariau ir tvarkingiau, žinoma, labai paprasta ir skurdu – reikia būtinų, kitiems, regis, įprastų ir kasdienių daiktų.
Taip ir draugaujame su Antanėliu pažindami jo vargelius, rūpesčius ir poreikius.
Kviečiame dalyvauti parduotuvės “Lankava” organizuojamoje paramos akcijoje “Gerumo žvaigždė”. Pirkdami prekes pažymėtas gerumo žvaigždės ženklu Jūs paremsite Maltos ordino pagalbos tarnybos Simno ir Pivašiūnų grupes.

Antano paguoda - akordeonas

 

Maltietė Laima Žemaitienė


Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą