Pėdkelnės moterims: kada ir kokias rinktis?

Vienos jas mėgsta, kitos nekenčia, dar kitos simpatijų nejaučia, tačiau mūvi, nes „reikia“, tačiau bent vienerias savo spintoje turi kone kiekviena moteris. Taip, kalbame apie pėdkelnes. Ir nors pastarųjų fizinių pardavimo vietų lentynose ar el. parduotuvių asortimentuose įvairovę didžiulė, išsirinkti ne visada lengva. Plati spalvų, raštų, storių ir dydžių gama suteikia daug galimybių ir drauge apsunkina pasirinkimo procesą. Tad kada ir kokios pėdkelnės tinka bei kaip nesuklysti renkantis?

Juodos, o gal kūno spalvos?

Kokios spalvos pėdkelnes rinktis, diktuoja keli aspektai. Vienas iš jų – avalynės spalva. Jei avite baltus, kreminės ar kitos šviesios spalvos batelius, batus, tai jokiu būdu nesirinkite juodų ar kitų tamsių spalvų pėdkelnių. Šiuo atveju jos turėtų būti kūno spalvos ar šviesesnės. Tiesa, renkantis kūno spalvos pėdkelnes svarbu atsižvelgti į tai, kad jos tiksliai atitiktų Jūsų odos spalvą. Jei nepavyksta tokių rasti, tuomet prioritetą teikite šviesesnėms.

Kas kita yra su juodais ar kitų tamsių atspalvių bateliais – prie jų dera ir tamsios, ir kūno spalvos pėdkelnės. Nemažai moterų mėgsta juodų batelių ir juodų pėdkelnių duetą, mat jis vizualiai ilgina kojas, kas damoms labai aktualu.

Blizgios ar matinės?

Švelniai žėrinčios pėdkelnės atrodo elegantiškai ir žavingai, tačiau tik nedaugelis moterų žino, kad vizualiai tas blizgesys šiek tiek stambina kojas. Tad jei nenorite tokio efekto, prioritetą teikite stilingoms, dailioms matinėms.

Ką reikia žinoti apie denus?

Denais žymimas pėdkelnių storis. Dažnas galvos skausmą keliantis klausimas yra kokio storio pėdkelnes pirkti. Pirmiausia, turime pasakyti, kad taisyklių šiuo atveju nėra, bet – ne paslaptis – mažiau denų (iki 20) turinčios pėdkelnės atrodo kur kas elegantiškiau, formaliau, tad idealiai tiks prie puošnių drabužių, svarbiai progai. Puiku, jei plonas pėdkelnes mūvėsite ir biure – atrodysite rafinuotai, solidžiai. Visgi jei darbe negalioja aprangos taisyklės, galite rinktis ir daugiau denų turinčias pėdkelnės, kurioms simpatijų moterys negaili šaltuoju metų laiku.

Tiesa, šiame kontekste dar reikia atsižvelgti ir į drabužius, kuriais vilkite. Pavyzdžiui, jei drabužiai siūti iš tvido, velveto ar kito tankesnio audinio, plonos pėdkelnės atrodys neproporcingai, tad storesnės tiks labiau. Ir, atvirkščiai, prie lengvų, plonų, daugiau kūno atidengiančių drabužių rinkitės plonytes pėdkelnes.

Raštai

Pėdkelnių įvairovė stebina ne tik spalvomis, storiais, tačiau ir raštais. Raštuotos moteriškos pėdkelnės atrodo itin elegantiškai, kuria prabangos, rafinuotumo įspūdį. Tiesa, tokį efektą pasieksite tik tada, jei pasirinksite Jums tinkantį raštą. Norite dėmesį nukreipti būtent į kojas? Smulkūs, išraiškingi raštai padės tai padaryti. Tačiau jei turite kiek stambesnes kojas, smulkaus rašto nesirinkite. Šiuo atveju Jums tiks stambių raštų pėdkelnės, geriausia, jei raštai bus išdėstyti  vertikaliai. Taip pat geras variantas stambesni taškeliai, dryžiai.

Išskirtiniam tikslui

Yra viena pėdkelnių kategorija, kurių daugelis nemūvės kasdien, tačiau tam tikrais atvejais jos bus tobulas pasirinkimas. Tai – seksualios pėdkelnės, skirtos kurti erotiškam, gundančiam įvaizdžiui. Dauguma jų turi atvirą intymiąją zoną ir gali būti mūvimo be kelnaičių arba su juostelę turinčiomis kelnaitėmis.

Seksualios pėdkelnės siuvamos daugiausia iš itin patvaraus audinio – nailono, tad yra labai tvirtos. Vienas populiariausių tokių pėdkelnių modelių – prisegamų kojinių ir kojinių diržo imitacija. Tokios pėdkelnės atrodo neprilygstamai seksualumo kontekste.

„Market Rats“ informacija

 

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą