Tomo S. Butkaus poezijos knygos „Ežero žemė“ pristatymas

Besižvalgant po naujausių, šiais metais išleistų, leidinių lentyną, ryškiu geltonumu išsiskiria architekto, leidėjo, rašytojo Tomo S. Butkaus knyga „Ežero žemė“. Ar po išskirtiniu viršeliu slypintis turinys – taip pat išskirtinis? 

„Retkarčiais pasirodo tokių knygų, kurias vartant ir skaitant net mūsų gausos ir įvairovės, visa ko kartojimosi laikais apima pagarbi nuostaba. Tiek dėl milžiniško į jas įdėto darbo, tiek dėl kruopščiai parengtos koncepcijos, iki menkiausių smulkmenų sudėliotos konstrukcijos, netikėtų sprendimų ir, žinoma, grožio – išvaizdos ir tekstų“, – taip samprotauja poetas, vertėjas ir literatūros kritikas Marius Burokas, vartydamas Tomo S. Butkaus knygą „Ežero žemė“.

Poezijos knyga „Ežero žemė“ - ne rinktinė, o romanas, kurio pagrindas – tekstai ir iliustracijos. Knygoje – trylika skyrių, skyriuje – po trylika eilėraščių. Kiekvienas skyrius skirtas konkrečiai temai arba sudarytas iš tam tikru laikotarpiu rašytų tekstų. Visi 169 eilėraščiai knygoje sukomponuoti į du pasakojimus – „Skaidiškes“ ir „Jungėnus“.

Svarbi romano dalis – iliustracijos. Pirmoje knygos dalyje dominuoja fotografijos ir koliažai, antroje – žemėlapių simuliacijos. Netikėtas knygos sprendimas - iliustracijose portreto pavidalu išnyrantis ir pats autorius.

Knyga turi paantraštę – „Eilėraščių ir poemų romanas su fotografijomis, piešiniais ir žemėlapiais sudaužytoms sieloms ir prisikėlusiems balsams su kūnais“. Ir dar čia pat priduriama, kad šis neįprastas poezijos romanas „parašytas, nupieštas ir sukomponuotas centriniame visatos serveryjeׅ“.

Toks knygos apibūdinimas intriguoja? Kelia smalsumą ir verčia intensyviai suktis visus mūsų proto sraigtelius? Tuomet tikrai pravartu susitikti su knygos autoriumi akivaizdiniu būdu ir apie viską išgirsti tiesiogiai.

Alytaus Jurgio Kunčino viešojoje bibliotekoje rugsėjo 24 d. 17 val. vyks Tomo S. Butkaus knygos „Ežero žemė“ pristatymas ir susitikimas su autoriumi. Kviečiame dalyvauti.

Organizatorių inf.

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą