Balandžio 1-ąją pristatoma karikatūrų paroda apie Žaliąjį kursą

Lietuvos dailininkai karikatūristai pristato karikatūrų parodą Europos Žaliojo kurso, klimato kaitos, ekologijos ir energetikos temomis. Kvietimu susidomėjo 42 Lietuvos dailininkai, kurie specialiai šiai parodai sukūrė ir pristatė 198 darbus.

„Spektaklio visuomenėje politika dažnai tampa šou ir pramoga, tam tikra humoro atmaina – tai nenaudinga nei demokratijai, nei turbūt pačiai pramogai. Tačiau politika ir politikai gali būti išjuokiami, ir patys politikai turi mokėti iš savęs pasijuokti. Politinė satyra ir politinė karikatūra yra tobulas tarpininkas tarp politikos ir juoko. Džiaugiuosi, kad karikatūrų dailininkai randa įkvėpimo ir aplinkosaugos lauke. Linkiu ir toliau nestokoti savo dėmesio Lietuvos žaliajam kursui!“, – sako Aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Tradicinė 53-ioji paroda veiks balandžio 1 – 16 d. Visagino kultūros centro „Sedulinos“ parodų salėje (Vilties 5, Visaginas). Vėliau karikatūros keliaus į Vilnių, Kauną ir kitus regionus. Paroda taip pat bus publikuojama www.cartoons.lt

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą