Seimo rūmuose – paroda apie Raižių kaimo totorių gyvenimą

Iki spalio 22 dienos Vilniuje, Seimo II rūmų parodų galerijoje (laisvas įėjimas nuo upės pusės), eksponuojama alytiškės žurnalistės Zitos Stankevičienės fotografijų paroda „Raižių žemėje gyva totorių atmintis“, skirta Lietuvos totorių istorijos ir kultūros metams paminėti.

Parodos autorė Z. Stankevičienė vakar dalyvavo ekspozicijos pristatyme. Lietuvos totorių gyvenimą savo nuotraukose ji fiksuoja nuo pat studijų Vilniaus universitete, kur apgynė diplominį darbą tema „Alytaus rajono totoriai”.

Fotografė yra surengusi daugiau kaip 10 personalinių parodų, dalyvauja grupinėse parodose ir fotografijos konkursuose, jos nuotraukos pelnė svarių apdovanojimų, yra spausdinamos įvairiuose leidiniuose.

Paroda „Raižių žemėje gyva totorių atmintis“ atspindi Alytaus rajone, Raižių kaime ir apylinkėse gyvenančių totorių kasdienybę, jų etnokultūrinį palikimą.

Lietuvos totorių istorijos ir kultūros 700-osioms metinėms ir bendros lietuvių bei totorių kovos su Kryžiuočių ordinu paminėjimui skirti renginiai skatina atsigręžti į mūsų valstybės praeitį, jos istoriją, pasidomėti jos daugiatautės kultūros raida.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą