Nuotraukos autorius: Antanas Stanevičius

Bibliotekoje – paslaptingasis Raidas Dubrė ir Teresės medžio rievių magija

Rugsėjo 7 dieną 17 val. Alytaus Jurgio Kunčino viešojoje bibliotekoje (Seirijų g. 2) vyks jungtinis kūrybinis vakaras – Teresės ir Juozo Šikšnelių šeiminio dueto fotografijos ir literatūros atodangos.

Teresė Bužokaitė-Šikšnelienė – matematikos mokytoja, pomėgį fotografijai, matyt, paveldėjusi iš tėčio – praeityje garsaus Žemaitijos fotografo Konstantino Bužoko. Alytiškiams ji pristatys fotografijų ciklą pavadinimu „Tekstūra/faktūra“. Nuotraukose atskleidžiami medžio gyvenimo ciklo klodai – matome ir medžio vidų, ir išorę, ir formą, ir turinį.

Juozas Šikšnelis – bibliotekininkas, rašytojas, išleidęs daugiau nei dvidešimt knygų – romanų, detektyvų, novelių; skaitytojams labiau žinomas kaip Raidas Dubrė. Gausiam rašytojo kūrybiniam kraičiui šįkart atstovaus naujas, intriguojantis politinis trileris „Jautrumo slenkstis“. Pernai metais pasirodžiusiame romane autorius kaip pirštu į akį beda į šiemetines aktualijas – nūnai vykdomą hibridinį karą prieš Europos Sąjungą ir kaimyninių tautų istorines nuoskaudas.

Šikšnelius į Dzūkijos sostinę atlydės ilgametis knygos ir literatūros bičiulis Petras Zurlys. Tad vakaras bus ne tik kupinas kultūros, bet ir atvirų pašnekesių. Na, o nesuskubusieji į renginį Teresės Šikšnelienės fotografijų parodą bibliotekoje dar galės apžiūrėti iki rugsėjo 30 dienos. O ir ateityje juk bet kada bus galima užmegzti neakivaizdinę pažintį su rašytoju Raidu Dubre, pasiskolinant jo knygų iš bibliotekos fondų. Visi mielai laukiami!

Jūratė Čėsnaitė

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą