Meras pasveikino varžytuvių dalyvius

Vasario 24 d. Lazdijų kultūros centre vyko Dzūkijos kaimo kapelų varžytuvės „Grok, Jurgeli 2018“.  Renginyje dalyvavo ir kapelas sveikino Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis.

Meras A. Margelis džiaugėsi, kad smagios ir puikią atmosferą sukūrusios Dzūkijos kaimo  kapelų varžytuvės įvyko Lazdijuose.  Jis kvietė muzikantus dažniau aplankyti Lazdijus ir džiuginti gyventojus savo atliekama muzika.  Lazdijų rajono savivaldybės meras A. Margelis visiems varžytuvių dalyviams  ir organizatoriams įteikė suvenyrus.

Šiais metais Dzūkijos regiono varžytuvėse susirungė Varėnos krašto muzikantai ir  šio krašto kapela „Periodas“ ,  „Dziedukai“ iš Lazdijų  ir „Veisieja“  iš Veisiejų.  Iš Balbieriškio atvyko „Temela“, iš Simno „Simnyčia“, iš Alytaus „Dzūkija ir „Alyta“.  Vieną iš nugalėtojų išrinko žiūrovai o kitą – komisija. Prie dalyvių vertinimo prisidėjo ir Rajono meras A. Margelis. Buvo vertinamas kolektyvų repertuaras, kūrinių atlikimas, aranžuotės, sceninė kultūra bei estetinis vaizdas. Geriausiomis pripažintos ir teisė groti  „Grok Jurgeli 2018“  didžiajame koncerte  suteikta  „Veisiejai“ ir  „Temelai“.    

Kol komisija aptarinėjo dalyvių pasirodymus, žiūrovus linksmino praėjusių metų „Grok, Jurgeli“ nugalėtojai kapela  „Griežlė“ iš Šeštokų kultūros namų. Viso koncerto metu, kultūros centro fojė veikė  tautinio paveldo dirbinių parodėlė. Tautodailininkės pristatė savo gaminius – mezginius iš vilnos ir rištas tautines juostas.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą