Vyko Druskininkų kaimo bendruomenių sąskrydis

Rugpjūčio 3 dieną, penktadienį, Viečiūnuose organizuotas tradiciniu tapęs Druskininkų savivaldybės kaimiškųjų bendruomenių sąskrydis, kuriame dalyvavo aktyviausi bendruomenių nariai kartu su šeimomis bei palaikymo komandomis.

 

„Džiaugiuosi, kad šis sąskrydis jau tapo gražia tradicija, o kaimiškosios bendruomenės noriai ir gausiai dalyvauja sportinėse varžybose ir aktyviai bendrauja tarpusavyje“, – sąskrydžio dalyvius pasveikino Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas.

Viečiūnų seniūnas Alvydas Varanis kalbėdamas pabrėžė, kad svarbiausias šio renginio tikslas – visiems pabendrauti ir nuotaikingai praleisti laiką. Kaip ir kasmet, bendruomenės nestokojo originalumo – muzikiniai ir teatralizuoti prisistatymai nepaliko abejingų. Šventėje netrūko originalių rungčių, kuriose jėgas išmėgino Naujasodės ir Jaskonių, Bilso, Jovaišių, Leipalingio, Neravų, Ricielių, Švendubrės, Viečiūnų, Stračiūnų ir Druskininkų savivaldybės administracijos bei Tarybos komandos.

Šventės metu vyko nominacijų „Tautos šimtamečiai ąžuolai“ apdovanojimai. Po balsavimo socialiniuose tinkluose buvo apdovanoti druskininkiečiai. Šimtmečio linksmiausiais pripažinta Viečiūnų kaimo bendruomenė „Versmė“ pelniusi ir „Šimtmečio dovanos“ apdovanojimą. Jauniausio šimtmečio lyderio apdovanojimą pelnė Agnė Jazepčikaitė-Gaidienė, „Už pagalbą ir gerą žodį“ buvo apdovanota Edita Remeikienė. Nominacijoje „Už tai kas pamiršta sena, atrasta naujai“ apdovanojimą pelnė Druskininkų savivaldybės Leipalingio dvaras, o „Regiono šimtmečio palikimas“ nominacija atiteko Antanui Česnuliui. Jaskonių ir Naujasodės kaimo bendruomenė buvo pripažintomis versliausia šimtmečio bendruomene.

Renginyje dalyvavo Lietuvos Respublikos žemės ūkio viceministrė Ausma Miškinienė, Lietuvos Respublikos Seimo narė Virginija Vingrienė, Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas, vicemeras Linas Urmanavičius, savivaldybės Tarybos nariai, ir kiti garbūs svečiai.

Druskininkų kaimo bendruomenių sąskrydžio dalyviams savo koncertą dovanojo Deivis ir Renata Norvilai bei grupė „Žemaitukai“.

Druskininkų savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą