Dzūkiškų obuoliukų šventė Mikniškiuose

Šiltą ir saulėtą rugpjūčio 4 d. pavakarę Mikniškių kaime vyko tradicinė „Dzūkiškų obuoliukų“ šventė. Į renginį gausiai susirinko kaimo bendruomenės nariai, svečiai iš aplinkinių kaimų ir gyvenviečių bei visi norintys puikiai praliesti vakarą. Atvykusius šventės dalyvius sveikino Lazdijų rajono savivaldybės mero Artūro Margelio patarėjas Jonas Gudžiauskas.

Šiais metais šventės organizatoriai obuoliais išpuošė bendruomenės kiemelį, esantį šalia buvusios Mikniškių mokyklos, vaišino obuolių sultimis, kiekvieną kvietė išbandyti laimę loterijoje. O už meilę gimtajam kraštui ir aktyvią visuomeninę veiklą Lazdijų rajono savivaldybės mero padėkos raštais ir atminimo dovanomis buvo apdovanoti Mikniškių kaimo gyventojai Sonata ir Linas Liaukevičiai, Vilma ir Jonas Juodeškai bei Kirsnelės kaimo gyventoja Salomėja Pasvenskienė. Be to, iš mero patarėjo Jono Gudžiausko rankų visiems šventės svečiams atiteko saldi dovana.

Šeštokų seniūnė Liana Audzevičienė džiaugėsi, kad tiek daug bendruomenės narių susirinko į tradicinę šventę ir kaip kasmet, įteikė simbolinius Gerumo obuolius. Šiais metais vienas jų kaip padėka už pagalbą, skiriamą laiką ir rūpestį, kuriant bendruomenės gerbūvį, atiteko Lazdijų rajono savivaldybės merui Artūrui Margeliui. Taip pat dėkota ir Gerumo obuolys įteiktas Tomui Šalaševičiui, kuris visada padeda bendruomenei, kaimą puošia gerais darbais.

Renginio metu įvyko ir gardžiausio obuolių pyrago rinkimai. Garbinga komisija išragavo visų bendruomenės šeimininkių pyragus, gyrė kiekvienos kulinarinius sugebėjimus, tačiau 1-oji vieta atiteko Danguolei Žilinskienei, kurios tradicinis obuolių pyragas, priminė vaikystę ir dar šiltą mamos keptą pyragą. Susirinkusiuosius džiugino skambios Agnės Milkuvienės dainos, Krosnos bendruomenės ansamblio „Kalniškėlė“ (vad. Audra Kimbarauskienė) muzikinė programa bei Lazdijų kultūros centro estradinio ansamblio „Kryžkėlė“ (vad. Viktoras Safronovas) pasirodymas.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą