Rugpjūčio 23-oji – svarbi diena Lietuvos istorijoje

Ketvirtadienį Lazdijų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos konferencijų salėje vyko renginys, skirtas Baltijos kelio ir Europos dienos stalinizmo ir nacizmo aukoms atminti. Renginyje dalyvavo atsargos pulkininkas Arūnas Dudavičius Lazdijų rajono savivaldybės administracijos vadovai, Lazdijų įstaigų vadovai, svečiai ir šio krašto gyventojai.

Minėjimas prasidėjo visiems kartu su Lazdijų kultūros namų folklorinio ansamblio „Riecimėlis“ narėmis sugiedojus Lietuvos Respublikos himną. Lazdijų rajono savivaldybės mero Artūro Margelio sveikinimą ir linkėjimus perdavė mero pavaduotojas Valdas Petras Mikelionis. Kalbėdamas jis prisiminė Lietuvai svarbius istorinius įvykius, džiaugėsi, kad Lazdijų rajono savivaldybės gyventojai taip pat aktyviai dalyvavo Baltijos kelyje ir linkėjo toliau puoselėti norą išsaugoti mūsų Tėvynės laisvę ir nepriklausomybę.

Renginyje dalyvaujantis, ir nebe pirmą kartą Lazdijus aplankantis, atsargos pulkininkas Arūnas Dudavičius skaitė istorinę paskaitą, kurios metu priminti įvykiai nuo 1939 m. rugpjūčio 23 d. iki šių dienų. Šią dieną prieš beveik 80 metų, Maskvoje Vokietijos užsienio reikalų ministras J. Ribentropas ir TSRS užsienio reikalų liaudies komisaras V. Molotovas pasirašė Molotovo-Ribentropo paktą, kuris turėjo įtakos Antrojo pasaulinio karo pradžiai ir Baltijos šalių nepriklausomybės panaikinimui. Paskaitos metu priminta Lietuvos sovietinė okupacija, represijos, lietuvių trėmimai, tautos naikinimas. Žinoma, atsargos pulkininkas pristatė ir lietuvių kovą į laisvę – rezistencinį pasipriešinimą, sąjūdžio susikūrimą, Baltijos kelią, kurio metu visos Baltijos šalys susivienijo prieš okupantus ir šią dieną stojo į gyvą žmonių grandinę, kovojančią už savo Tėvynę.

Minėjimo pabaigoje, Lazdijų rajono savivaldybės mero patarėjas Jonas Gudžiauskas dėkojo atsargos pulkininkui Arūnui Dudavičiui už prasmingą paskaitą, dėkojo, kad nuolat aplanko Lazdijus ir pasveikino pulkininką 55-ojo jubiliejaus proga. Šio gražaus gimtadienio proga mero patarėjas įteikė dovanų iš Lazdijų krašto.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą