Kviečia žygis pėsčiomis „Žvėrinčius keičia kailį“


Asociacija „Olita-Orany“ kviečia pasidairyti po rudenėjantį Punios Žvėrinčių – išskirtinės vertės šilą, dar tebeturintį sengirės bruožų.
Miškas apjuostas 19 kilometrų ilgio Nemuno kilpos, tai – vienas vertingiausių tokių objektų ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje. Nuo seno jame buvo Lietuvos didžiųjų (kunigaikščių) medžioklės plotai. Visas šilas yra Nemuno kilpų regioniniame parke – saugoma teritorija. Didžioji jo dalis – draustinis (lankytis leidžiama), mažesnioji – rezervatas (lankytis draudžiama). Siūlome išsamesnę nei įprasta Žvėrinčiaus apžiūrą, šįkart – rudenį.
Žygio metu bus galima gauti medalius, kurie skirti nužygiavusiesiems su „Olita-Orany“ daugiau nei 100 km ir turintiesiems savo nuopelnų įrodymą – spaudus žygeivio pase. Jie yra kiekvienam žygiui skirtingi ir unikalūs, o „Žverinčius keičia kailį“ taip pat papildys vaikščiotojų bagažą dar keliomis dešimtimis nueitų kilometrų.
Kas? – pėsčiųjų žygis.
Kur? – Punios šilas, Alytaus rajonas, pradžia / pabaiga prie Panemuninkų girininkijos (54°30'24.2"N 24°02'18.9"E).
Kada pradžia? – lapkričio 3 d. 10 val. 17 min.
Kada pabaiga? – apie 17 val.
Kiek? – atstumas apie 23 km.
Kaip? – miško vieškeliais, takeliais, kvartalinėmis linijomis.
Keliu praeisime pro Punios šilo rezervato teritoriją!
Koks? – gamtos pažintinis.
Kaip atvykti / grįžti? – automobiliais ar maršrutiniu autobusu iš autobusų stoties. Žygis žiedinis (grįšime į starto vietą).
Dėmesio! Spalis ir lapkritis yra jautrus gyvūnams laikas. Gerbkime gamtą – palikime šįkart keturkojus augintinius (ypač medžioklinių veislių) namuose arba veskimės už pavadėlių, kaip numato taisyklės. Specialaus pasirengimo žygiui nereikia, tačiau būtinas turistinis apavas.
Žygis nemokamas, nes jį iš dalies finansuoja Alytaus miesto savivaldybė.


„Olita-Orany“ informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą