Būdviečio laisvalaikio salės liaudiškos muzikos kapelai „Svaja“ – jau 15!

Būdviečio laisvalaikio salėje vyko džiugi šventė – Lazdijų kultūros centro Būdviečio laisvalaikio salės liaudiškos muzikos kapelos „Svaja“ (vadovė Zina Barkauskienė) kūrybinės veiklos 15-os metų gimtadienis. Renginyje „Su daina per gyvenimą“ dalyvavo ir sukaktuvininkus sveikino Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis, Lazdijų kultūros centro direktoriaus pavaduotoja kultūrinei veiklai Ingrida Malinauskienė, gausus būrys kapelų, rėmėjų, svečių ir gerbėjų.

„Dažnai Jūsų darbas, sunkios ir ilgos repeticijos nėra įvertinamos pinigais, tačiau dėkoju Jums visiems už atsidavimą, nuoširdumą scenoje. Jau 15 metų sugebate išlaikyti publiką, pritraukti žiūrovą savo dainomis, spinduliuojančia meile. Linkiu ir toliau taip sėkmingai gyvuoti, saugoti užsitarnautą pripažinimą ir reprezentuoti ne tik Būdviečio, bet ir visą Lazdijų kraštą“ – sveikino Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis. Kaip pridera gimtadieniuose, meras kolektyvui padovanojo šventinį tortą, tačiau kapelos „Svaja“ narius dar labiau nudžiugino Lazdijų rajono savivaldybės dovana – kelionė į Slovakiją.

Būdviečio laisvalaikio salės liaudiškos muzikos kapela „Svaja“ savo susikūrimą skaičiuoja nuo 2004-ųjų sausio mėnesio, kai buvusios to meto kultūrinių renginių organizatorės Danutės Levickienės paraginta, kapelos vadovė Zina Barkauskienė sukvietė muzikantus pirmajai repeticijai. Per 15-lika metų su koncertinėmis programomis kapela „Svaja“ apkeliavo ne tik Lazdijų kraštą, Dzūkiją, bet ir pabuvojo kituose Lietuvos regionuose, Lenkijoje. Dalyvauta įvairiuose kapelų festivaliuose, konkursuose, šventėse. Per tą laikotarpį „Svaja“ pelnė daug titulų: balsingiausios, simpatiškiausios, vestuviškiausios kapelos vardą, ir net 5 kartus (2010 m., 2011 m., 2013 m., 2016 m., 2018 m.) – rajoniniame konkurse -varžytuvėse „Netgi vakaruškos“ įvertinta kaip Geriausia kapela Lazdijų rajone. Be to, 2007 m. ir 2018 m. kapela sėkmingai dalyvavo Lietuvos dainų šventėse Vilniuje.

Lazdijų kultūros centro direktoriaus pavaduotoja kultūrinei veiklai Ingrida Malinauskienė taip pat sveikino sukaktuvininkus ir atvežė dovaną – išvyką pasirinktu maršrutu Lietuvoje kartu su savo šeimos nariais, Lazdijų kultūros centro autobusu.

Muzikines dovanas įteikė ir nuoširdžius linkėjimui „Svajai“ išsakė kolegos ir bičiuliai: Lazdijų kultūros centro vaikų ir jaunimo folkloro ansamblį „Bitelė“ (vadovė Neringa Rasiulienė), Šeštokų kultūros namų liaudiškos muzikos kapela „Griežlė“ (vadovas Vitas Trampas), Kalvarijos kultūros centro Jungėnų kultūros namų liaudiškos muzikos kapela „Jungvala“ (vadovė Birutė Zavistauskienė), Veisiejų kultūros namų kapela „Veisieja“ (vadovas Laimutis Juškauskas), Būdviečio laisvalaikio salės folklorinis ansamblis „Radastėlė“ (vadovė Aurelija Valasavičienė).

Renginio pabaigoje, išklausius nuostabius lietuviškus muzikos kūrinius, išsakius nuoširdžius sveikinimus ir linkėjimus, „Svaja“ ir jos kapelos bičiulės žiūrovams skyrė dovaną – bendrą dainą.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą