Simno kermošius tradiciškai buvo gausus pardavėjų, pirkėjų ir geros nuotaikos

Simno kermošius, visų vadinamas Dzūkijos Kaziuko muge, sukvietė gausybę rajono gyventojų ir svečių iš kitų kraštų. Gražios šventės ir gražaus pavasario visiems palinkėjo Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas. Mugės lankytojus linksmino rajono kolektyvai, bendruomenės, grupė „Du Donatai“. Prekybininkai džiaugėsi dosniais pirkėjais, o pirkėjai – prekių įvairove.

 „Džiaugiuosi, kad sinoptikams vakare prigrasinus, jog šiandien žemė su dangumi maišysis, jūs neišsigandote prognozių, atvykote pagerbti savo protėvių tradicijų. Didžiausias svečias čia esate kiekvienas jūsų. Linkiu, kad ši šventė jums paliktų labai gražių įspūdžių, kad pilnais krepšiais grįžtumėte į namus“, – susirinkusius į tradicinę Kaziuko mugę Simne sveikino ir ragino linksmai pasibūti rajono meras A. Vrubliauskas.

Kaip ir kasmet, į Simno kermošių susirinko daug prekybininkų, amatininkų iš įvairių Lietuvos kraštų, kvepėjo jau pagaminta ir vietoje rūkoma žuvimi, prekiauta įvairiais mėsos gaminiais, medumi, duona, pyragais, riestainiais bei kitais skanėstais. Ne mažiau įvairių gaminių pasiūlė ir amatininkai, kurie prekiavo medžio, molio, gintaro gaminiais, mezginiais, verbomis.

Meras A. Vrubliauskas, kermošiuje įsigijęs ne vieną gaminį, aplankė Raudonojo kryžiaus draugijos Simno skyriaus palapinę, kurioje blynus kepė daug metų rajonui humanitarinę pagalbą teikiantys norvegai. Mugės dieną surinktas lėšas už blynus jie taip pat skyrė draugijos veiklai. Meras A. Vrubliauskas padėkojo jiems už ilgametę humanitarinę pagalbą ir įteikė atminimo dovanas.

Nors ir vėjuotame Simno kermošiuje nuotaikos netrūko. Alytaus rajono kaimo bendruomenės ir persirengėliai kvietė mugės dalyvius dalyvauti loterijoje, šoko ir dainavo, siūlė karštų cepelinų, plovo, sriubos, troškinio ir kitų patiekalų.

Mugės lankytojams grojo ir dainavo rajono kolektyvai, grupė „Du Donatai“.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą