Organizuojamas piligriminis žygis „Šviesos kelias“ Alytus–Pivašiūnai

Kaišiadorių vyskupijos Alytaus ir Merkinės dekanatai, Vilkaviškio vyskupijos Alytaus dekanatas, Pivašiūnų piligrimų centras kviečia į tradicinį pavasarinį piligriminį žygį „Šviesos kelias“ su Tiberiados broliais. 30 km piligriminis žygis Alytus–Pivašiūnai, skirtas padėkoti už Dievo gailestingumą, gyvybę ir Šv. Tėvo atvykimą į Lietuvą, vyks balandžio 27 dieną. Į jį kviečiami dalyvauti visi, ypač laukiamos jaunos šeimos ir jaunimas.

Žygiui organizuoti kviečiami ir pagalbininkai – savanoriai. Ir savanorių, ir žygio dalyvių registracija vykdoma iki balandžio 25 d. 12 val.:

dalyvių – spausti čia;

savanorių – spausti čia.

Piligriminis žygis prasidės balandžio 27 d. 8 val. iš Alytaus Šv. Angelų Sargų bažnyčios šventoriaus ir baigsis apie 19.30 val. Pivašiūnuose.

Viso žygio atstumas – 30 km. Prie žygeivių galima prisijungti ir vėlesniuose etapuose: 11 val. Venciūnuose – atkarpos iki finišo Pivašiūnuose ilgis 23 km, 15 val. Skraičionyse – atkarpos ilgis iki Pivašiūnų 11 km, ar 15.30 val. Junčionyse – atkarpos ilgis iki Pivašiūnų 8,5 km. Žygio etapą, kuriame planuojate prisijungti, reikia nurodyti registruojantis. Žygyje numatyti sustojimai susipažinimui, poilsiui, maldai.

Žygyje norintys dalyvauti nepilnamečiai turi turėti tėvų sutikimą. Visiems dalyviams patariama pasirūpinti patogia, sezoną atitinkančia apranga ir avalyne, apsauga nuo lietaus, bent keletu porų kojinių, būtiniausiais vaistais, pleistrais, maistu savo nuožiūra sau ir draugui, nedūžtančių indų komplektėliu. Piligriminio žygio, skirto padėkoti už Dievo gailestingumą, gyvybę ir Šv. Tėvo atvykimą į Lietuvą, dalyviams primenama nepamiršti maldos priemonių – rožinio, maldynėlio.

Žygio auka – nuo 1 Eur. Dalyviai bus apdovanoti diplomais.

Daugiau informacijos apie žygį gali suteikti Audronė Anušauskienė – el. paštu ekvjuc@gmail.com arba tel. 861681179, Rita Kaupinienė – el. paštu ritajauna@gmail.com arba tel. 869855971, taip pat socialiniame tinkle Facebook: Tradicinis pavasarinis piligriminis žygis „Šviesos kelias“.

Parengė Alytaus rajono savivaldybė

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą