Pasižvalgykime nuo istorinių Lietuvos kalvų

Liepos 11 d., šeštadienį, 14 val. Punioje vyks teatralizuotas renginys „PUNIOS PILIAKALNIS. NUO ISTORIJOS IKI LEGENDOS“.

Čia bus pristatyta piliakalnio fotografijų paroda, legendinis „pilies kunigaikštis“ lydės trumpoje kelionėje į istorinę praeitį, bus ieškoma paslėptų archeologinių radinių, vyks viktorina, dalyviai turės galimybę išbandyti senovinius žaidimus, o nugalėtojų lauks pelnyti apdovanojimai.

Renginį organizuoja Alytaus kraštotyros muziejus, įsijungęs į nacionalinį projektą „Lietuvos muziejų kelias“.

Septynerius metus į įvairius renginius ir veiklas visoje Lietuvoje kvietęs bendras muziejų projektas „Lietuvos muziejų kelias“ pradėjo nacionalinės kultūrinės tapatybės formavimo ir puoselėjimo programą „Tėvynės ieškojimas“. Ši programa  skiriama Lietuvos Respublikos atkūrimo 30-mečiui  pažymėti.

„Lietuvos muziejų kelio“ 2019 m. renginių programa kvietė ieškoti Tėvynės per temos „Vandenų kultūrinė atmintis“ vaizdinius ir juos aktualizuojančias veiklas. Šiemet siekiama pasižvalgyti nuo kalnų, kalvų, priekalnių, piliakalnių ir bokštų į erdves, į jų kultūrinį atminimą dailėje, muzikoje, folklore, fotografijose, kitose meno ir istorijos formose.

Iš viso vyks 30 kultūrinių susitikimų ant garsiausių istorinių Lietuvos kalnų ir kalvų, turinčių išskirtinę kultūrinę reikšmę ir meninį įprasminimą. Dalis renginių lankytojus sukvies ir Dzūkijoje, tarp jų - ir ant Punios piliakalnio.

Punios piliakalnis yra vienas žymiausių ir didžiausių Lietuvoje, turįs savitą ir sudėtingą istoriją. Piliakalnį išgarsino nuo seno gyvas padavimas, kad čia, apgultuose Pilėnuose, nelygioje kovoje su kryžiuočiais narsiai gynėsi ir tragiškai žuvo visi pilies gynėjai kartu su kunigaikščiu Margiriu.

Visa 2020 m. „Muziejų kelio“ informacija interneto svetainėje https://www.muziejukelias.lt/.

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą