Jaunimo parkas – vieta visai šeimai

Beveik prieš keturiasdešimt metų įkurtas Jaunimo parkas augo ir keitėsi kartu su miestu. Šiandien parkas atliepia ne tik jaunimo, tačiau visų miestiečių poreikius. Alytaus miesto savivaldybės sudaryta Jaunimo parko darbo grupė sukūrė ir visuomenei pristatė naują parko viziją. 

Jos pagrindinis tikslas – maksimaliai išsaugoti parko struktūrą, autentiškumą, pratęsti pradėtus darbus ir paversti Jaunimo parką unikaliu traukos centru, kuriame būtų gera ir jaunam, ir vyresniam, aktyvaus laisvalaikio mėgėjui ir tam, kuris ieško ramybės gamtos prieglobstyje.

Unikalus traukos centras 

Alytaus mero Nerijaus Cesiulio didžiausia svajonė – kad Jaunimo parkas taptų viso regiono traukos centru. Todėl dar šiemet Jaunimo parke bus įrengtos tinklinio aikštelės, atsiras legendomis apipintas Meilės labirintas. 

Taip pat planuojama įrengti laiptus-suoliukus ant šlaito šalia buvusios vasaros estrados, o dabar jaunimo pamėgtos vietos – riedutininkų, riedlentininkų, dviratininkų, paspirtukininkų trasos. Ketinama pastatyti įspūdingą vaikų žaidimų kompleksą, multifunkcinę krepšinio ir futbolo aikštelę. Taip pat atnaujinti visą parko infrastruktūrą: gėlynus, apšvietimą, suoliukus, šiukšliadėžes, tualetą ir taip toliau. 

„Mūsų Jaunimo parkas – jau seniai ne tik jaunimo. Prieš 4 dešimtmečius jį sodino mūsų tėvai ir seneliai. Medžiai užaugo. Užaugom ir mes.

Sovietmečiu čia veikė įspūdingi atrakcionai. Laikui bėgant jie sunyko ir buvo išardyti. Jaunų menininkų sukurta metalo – plastiko skulptūrų kompozicija anuomet buvo vienintelė tokia Sovietų Sąjungoje. Unikalius meno kūrinius sugebėjome išsaugoti ateities kartoms. 

Dabar tai – šeimos parkas, kuriame vietos yra kiekvienam: mažiems vaikams ir jaunuoliams, tėvams, seneliams, poroms ir augintiniams”, – nauja Jaunimo parko koncepcija džiaugėsi Alytaus meras. 

Parkas kiekvienam šeimos nariui

Atsižvelgiant į gyventojų poreikius, Jaunimo parke iš viso numatytos 7 zonos:

Jaunimo parkas Bechance 01

Šeimos erdvė: Laimėjus projektą, čia turėtų atsirasti įspūdinga, Lietuvoje dar nematyta vaikų žaidimų aikštelė su muzikine arka, aštuonių metrų bokštu su čiuožyklomis, supynėmis ir daug kitų pramogų. Šeimos čia taip pat gali smagiai praleisti laiką kepdami šašlykus, dešrainius ar ko tik širdis geidžia.

Jaunimo parkas Bechance 02

Jaunimo erdvė: Buvusi vasaros estrada jau dabar paversta riedutininkų, riedlentininkų, dviratininkų, paspirtukininkų parku. Kalneliai ir rampos tokie, kad čia gali vykti aukščiausio lygio sporto renginiai!

Taip pat norima užbaigti pradėtus darbus ir pilnai išpildyti jaunimo lūkesčius. Todėl artimiausiu metu ant šlaito atsiras laiptai–suoliukai ir stoginė. Ateityje šalia parkūro taip pat galėtų atsirasti alpinizmo sienelės. 

Jaunimo parkas Bechance 04

Senjorų erdvė: Ši zona pasirinkta neatsitiktinai. Kiek atokiau nuo klegančio jaunimo, kad mūsų senjorai galėtų mėgautis gamtos ramybe, susitikti, pabendrauti. 

Čia ketinama įrengti šiuolaikiškas stogines ir suoliukus, akis džiuginti gėlynais. Taip pat žaidimų stalus, kur senjorai galėtų žaisti šachmatais ir šaškėmis. Esant dideliam poreikiui, erdvė būtų dar plečiama iš Dainavos mikrorajono pusės. 

Renginių erdvė: Tai pati atviriausia erdvė šalia Voro skulptūros. Parko širdis. Čia jokia papildoma infrastruktūra neplanuojama, kad esant reikalui galėtų vykti įvairūs renginiai.

Sporto erdvė: Tai vienintelė erdvė, išsidėsčiusi trijose skirtingose parko vietose. Pirmoje planuojamos 3 tinklinio aikštelės. Antroje atsiras multifunkcinė aikštelė, kurioje bus galima žaisti krepšinį ir futbolą. Ji bus pritaikyta ir mažiems, ir dideliems. Trečioje išliks alytiškių pamėgti lauko treniruokliai.

Augintinių erdvė: Šeima – ne tik tėvai, vaikai, seneliai. Tai ir mūsų augintiniai. Todėl jiems taip pat išskirta zona, kurioje galėtų atsirasti tvora apjuosta aikštelė su dresūrai, žaidimams skirtais įrenginiais.

Pasimatymų erdvė: Reljefiškai tai yra viena gražiausių parko vietų. Planuojama, kad čia landšafto profesionalai sukurs tikrą šedevrą, kuriuo grožėsis ne tik jaukios vietelės ieškančios porelės. Čia planuojamas ir meilės labirintas. Taip pat galėtų atsirasti grojantis suoliukas. 

Jaunimo parkas Bechance 03

Taip pat planuojama naujai pažvelgti į Jaunimo parko skulptūras, jas apšviesti ir apie jas papasakoti, galbūt netgi pačių autorių lūpomis. Unikalių metalo – plastiko skulptūrų Jaunimo parke iš viso yra 10. 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

 

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą