Beveik penktadalis savivaldybės paslaugų alytiškiams – elektroniniu būdu

Beveik penktadalį visų paslaugų Alytaus miesto savivaldybėje alytiškiai užsako ir gauna elektroniniu būdu. Per 2020 metų pirmąjį pusmetį tokių paslaugų buvo užsakyta  beveik 18 procentų. Lyginant su praėjusiais metais šis skaičius išaugo beveik 5 procentais. Beveik dešimčia procentų išaugo ir tų paslaugų, kurias galima užsakyti per elektroninių paslaugų portalą, kiekis. Pernai šis rodiklis siekė 22,43 proc., o pastarąjį pusmetį jau 31,59 proc.

„Didelę įtaką paslaugų internetu augimui, tikėtina, padarė šalyje dėl COVID-19 ligos paskelbta ekstremali situacija ir karantinas. Tačiau ir paslaugas teikiantys darbuotojai labai daug prisideda prie elektroninių paslaugų populiarinimo. Jų pastangų dėka elektroninių paslaugų skaičius didėja“,- sakė Alytaus miesto savivaldybės administracijos Vidaus administravimo skyriaus vedėja Asta Guzienė. 

Daugiau Alytaus miesto savivaldybės administracijos teikiamų elektroninių paslaugų buvo užsakyta naudojantis Metrikacijos paslaugų informacine sistema MEPIS, Socialinės paramos šeimai informacine sistema SPIS,  Statybos leidimų ir statybos valstybinės priežiūros informacinė sistema Infostatyba, Teritorijų planavimo dokumentų rengimo ir teritorijų planavimo proceso valstybinės priežiūros informacine sistema TPDRIS, Žemėtvarkos planavimo dokumentų rengimo informacine sistema ŽPDRIS, paslaugų prašymai teikiami naudojantis E.pristatymas informacine sistema ir kt.

Džiugu, kad vis daugiau alytiškių yra neabejingi mieste pastebėtoms problemoms ir apie jas praneša naudodamiesi „Tvarkau Alytų“ informacine sistema. Per visus 2019 metus buvo pateikti 206 pranešimai, o šiais metais – jau 158 pranešimai.

Dar kartą raginame Alytaus miesto savivaldybės administracijos teikiamas paslaugas užsisakyti internetu naudojantis kompiuteriu ar išmaniuoju telefonu. Taip gerokai sutaupysite laiko sau. 

Kaip užsakyti paslaugas?

Visas Alytaus miesto savivaldybės administracijos teikiamas paslaugas pagal sritis rasite alytus.lt puslapio skiltyje „Kuo galime padėti?“. Paslaugos suskirstytos pagal aktualiausias gyventojams sritis,  pavyzdžiui, „Jūsų vaikas“, „Namo statyba ir žemėtvarka“, „Verslo licencijos ir leidimai“ ir kt. Pasirinkę atitinkamą sritį, rasite visas jai priskirtas paslaugas. Norint pateikti prašymą jums tereikia spausti „Užsisakyti“ ir jus nukreips į tiesioginį puslapį, kuriame rasite visą informaciją ir galėsite užpildyti dokumentus. Labai patogu, kad teikiant prašymą kai kurie duomenys iš karto patikrinami valstybės registruose ir informacinėse sistemose, todėl jums nereikės pateikti tai patvirtinančių dokumentų.

Nuorodos į elektroniniu būdu užsakomas paslaugas:

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą