Alytiškių šeimoms dalijami dūmų detektoriai

Siekdama apsaugoti alytiškių šeimas nuo galimų gaisro pavojų, Alytaus miesto savivaldybė skyrė lėšų nupirkti 300 dūmų detektorių. Jie jau dalijami šeimoms, susiduriančioms su socialinėmis problemomis.

Praėjusią savaitę Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis ir mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė aplankė keletą tokių šeimų ir padovanojo joms minėtus prietaisus.

„Bendradarbiaujame su Alytaus priešgaisrine gelbėjimo valdyba. Ugniagesiai išreiškė susirūpinimą, ar visi alytiškiai namuose turi dūmų detektorius. O mūsų pareiga – pasirūpinti socialiai jautriomis, pažeidžiamomis šeimomis. Visi turime saugotis nuo nelaimės, juk ir prisvilęs puodas gali sukelti gaisrą. Dūmų detektorius gali išgelbėti“,  – mintimis apie idėją socialiai remtinoms šeimoms nupirkti dūmų detektorius dalijasi Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė. 

Miesto vadovų aplankytos šeimos džiaugėsi padovanotais dūmų detektoriais ir žadėjo juos sumontuoti savo namuose.

Alytaus miesto socialinių paslaugų centro direktorės Eglės Teresevičienės teigimu, Alytaus socialinių paslaugų centro darbuotojos, lankydamos sunkumų patiriančias šeimas, pastebėjo, jog tik nedidelė dalis savo gyvenamuosiuose būstuose yra įsirengę dūmų detektorius, nors šie prietaisai   privalo būti įrengti kiekvienuose namuose. „Dūmų detektoriai buvo nupirkti sunkumų patiriančioms šeimoms, kurios neįstengia įsigyti prietaiso, bet nori jį turėti. Šeimoms, kurioms bus reikalinga pagalba, prietaisus įrengsime nemokamai“, – priduria centro direktorė.   

Dūmų detektorius socialiniai darbuotojai per spalio mėnesį išdalins 78 su socialinėmis problemomis susiduriančiomis alytiškių šeimoms.

Alytaus miesto savivaldybė dūmų detektoriams nupirkti skyrė daugiau nei 1 tūkst. Eur.

Ams, Komunikacijos skyriaus informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą