Šiemet žiema kelininkų neužklups netikėtai – šaltajam sezonui pasiruošta

„Situacija šiemet yra kitokia. Praėjusiais metais buvo įmonių, į kurias atvykę neradome nei technikos, nei smėlio, nei druskos mišinių. Šiemet matome, kad įmonės susikomplektavę visą reikalingą techniką, o personalas yra pasiruošęs dirbti,“ – po apsilankymo įmonėse, prižiūrinčiose miestą žiemos metu, sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.   

Šiandien miesto vadovas kartu su Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio specialistais apsilankė UAB „Raguvilė“, UAB „2MP“  ir UAB „Stebulė“. 

UAB „Raguvilė“ teritorijoje jau stovi visa žiemos darbams skirta technika. Anot Vidzgirio, Dainavos  mikrorajonus, Pirmojo Alytaus teritoriją ir visas asfaltuotas gatves prižiūrinčios įmonės padalinio vadovo Raimondo Kazlausko, smėlio ir druskos mišinio įmonė turi pakankamai. Tuo Alytaus miesto savivaldybės meras N. Cesiulis galėjo įsitikinti ir pats – įmonės padalinio  vadovas miesto merui parodė sandėlį, kuris pilnas smėlio ir druskos mišinio.

Putinų mikrorajoną ir miesto centro šaligatvius prižiūrinti UAB „2MP“ žiemos sezonui taip pat pasirengusi – gatvių valymo technika paruošta, o ir darbuotojų stygiumi įmonė nesiskundžia.

„Esame žiemai paruošę 70 kubų smėlio ir druskos mišinio, o grynos druskos įmonė turi 10 tonų.  Šio kiekio įmonei užteks maždaug 30 barstymų, o jam pasibaigus, papildyti smėlio ir druskos mišinio išteklius  problemų nebus“, – sakė UAB „2MP“ vadovas Mindaugas Platūkis.

Žiemos pusnys bus įveikiamos ir UAB „Stebulė“ darbuotojams. Šios įmonės projektų vadovės Jolantos Sovienės teigimu, UAB „Stebulė“ darbuotojai  žiemą prižiūrės Alytaus miesto sodo, Jaunimo parko, Dailidės rekreacines teritorijas.   

„Norėčiau tikėti, kad šiemet žiema kelininkų neužklups netikėtai, bet jeigu taip atsitiks, tuomet būsime labai preciziški – jeigu matysime, kad darbai nevyksta taip, kaip turėtų, taikysime baudas ir prašysime, kad darbus atliktų taip, kaip numatyta sutartyje. Būsime principingi, juk norisi, kad miestas būtų gražus, švarus ir saugus gyventojams, kurie vaikščios miesto gatvėmis“, – įvertinęs įmonių pasiruošimą žiemai sakė  Alytaus miesto savivaldybės meras N. Cesiulis.

Ams,  Komunikacijos skyriaus informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą