Gyvenamąją vietą karantino laikotarpiu deklaruokite internetu

Karantino laikotarpiu daugelis paslaugų persikėlė į skaitmeninę erdvę. Ne išimtis ir gyvenamosios vietos deklaravimas, šiandien aktualus ne tik keičiantiems savo gyvenamąją vietą, bet ir iš užsienio sugrįžtantiems alytiškiams.

Palyginus 2019 m. ir 2020 m. duomenis, iki lapkričio 30 dienos elektroniniu būdu pateikiamų išvykimo ir atvykimo deklaracijų šiemet padidėjo 19,5 proc., o išduodamų pažymų - 2,3 karto. 

Gyvenamosios vietos deklaravimo taisyklės numato, kad nepaprastosios padėties, ekstremaliosios situacijos ar karantino metu užpildyta ir pasirašyta nustatytos formos deklaracija kartu su kitais dokumentais savivaldybei gali būti pateikta el. būdu, elektroniniu paštu arba paštu. 

Savivaldybei kartu su deklaracija turi būti pateikta asmens tapatybę patvirtinančio dokumento kopija, išskyrus atvejus, kai deklaracija pasirašyta elektroniniu parašu. Deklaruojant gyvenamąją vietą asmeniui nepriklausančiose patalpose kartu reikia pateikti patalpų savininko sutikimą, nuomos atveju – nuomos sutartį.

Gyvenamosios vietos deklaravimo paslaugų užsakymo galimybės:

Deklaruoti gyvenamąją vietą bei išvykimą iš Lietuvos, gauti  pažymą apie deklaruotą gyvenamąją vietą arba pažymą gyvenamosios patalpos savininkui apie patalpoje deklaruotus asmenis galima portale Elektroniniai valdžios vartai (epaslaugos.lt).;

Dokumentus ir prašymus siųskite el. paštais cms@alytus.ltinfo@alytus.lt;

Pasinaudoti  elektroninio pristatymo sistema https://epristatymas.post.lt/;

Popierinius dokumentus galima siųsti paprastu paštu adresu Rotušės a.4 a., 62504 Alytus.

Reikia daugiau informacijos? Susisiekite šiais telefonais:  (8 315) 55 162, (8 607) 98876 arba (8 686) 09603

Gyvenamosios vietos deklaravimo internetu atmintinė

Ams,  Komunikacijos skyriaus informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą