Alytuje netrūksta aktyvių, kūrybiškų, gebėjimais ir žiniomis garsių moksleivių

Alytaus miesto savivaldybės taryba devyniems gabiems ir aktyviems jauniems alytiškiams įteikė pinigines 500, 700 ir 800 eurų premijas. „Premijuoti ne tik gabūs Alytaus miesto jaunuoliai, premijos įteiktos ir už savanorystę, aktyvią visuomeninę veiklą bei kūrybiškumą. Gabiems, aktyviems ir miesto vardą garsinantiems 14-29 metų amžiaus asmenims įvairaus dydžio premijos skiriamos kasmet. Bendra jų suma sudaro 6000 eurų.  Šiais metais kaip niekad anksčiau. buvo svarstomos net 27 kandidatūros premijai gauti. Vyko trys komisijos posėdžiai, paraiškas vertino septyni komisijos nariai, iš kurių – du savivaldybės tarybos nariai, du administracijos darbuotojai, 3 jaunimo reikalų tarybos nariai. Gruodžio 3 d. administracijos direktoriaus įsakymu, premijos yra skirtos ir šiandien (red.pastaba gruodžio 22 d.) pravestos“, - sakė Alytaus miesto savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė  Dalia Kavolynienė. Daugiausiai paraiškų buvo gauta gabiųjų kategorijoje.

-Ar tai reiškia, jog Alytus gali didžiuotis gabių jaunuolių gausa? Atsako Alytaus miesto savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė  Dalia Kavolynienė:

- „Iš tikrųjų, Alytaus pedagogai paruošia labai gabius jaunuolius. Būtent gabiųjų kategorijoje visuomet gauname daugiausiai paraiškų. Tie, kurie baigia Alytaus gimnazijas - labai daug pasiekia“.

Už labai gerą mokymąsi, tiriamuosius mokslo darbus, Alytaus miesto vardo garsinimą respublikos ar tarptautiniu lygiu 800 eurų premija skirta buvusiam Šv. Benedikto gimnazijos mokiniui, Martynui Zubrickui. Vaikinas šiuo metu yra pirmakursis Lietuvos sveikatos mokslų universiteto studentas.

- Kiek svarbus, Martynai, tau šis įvertinimas?

- Labai nudžiugino šis įvertinimas, kad mano pasiekimai neliko nepastebėti. Ši premija motyvuoja siekti dar aukštesnių tikslų dėl savo miesto.

- Kodėl pasirinkai medicinos mokslus?

- Pabaigus mokyklą turėjau dvi vizijas, kur norėčiau studijuoti. Tai -gyvybės mokslų srityje ir sveikatos mokslų srityje. Tačiau šiuo metu studijuoju mediciną Lietuvos sveikatos mokslų universitete. Kodėl pasirinkau šią sritį? Labai patinka bendrauti su žmonėmis ir visada jaučio norą padėti kitiems. Ir būtent šiuo metu galime pamatyti, kokia svarbi ir garbinga yra gydytojo profesija. Mane vaikystėje gamtos mokslais sudomino mama (aut. pastaba Rasa Zubrickienė), kuri taip pat šiais metais buvo apdovanota Metų mokytojos titulu. Prie mano pasiekimų daug prisidėjo Šv. Benedikto gimnazijos mokytojai, kurie
kiekvienas savaip mokėjo sudominti savo dėstomu dalyku ir visada labai motyvuodavo. Labiausiai dėkingas esu savo mokytojams ir šeimai“.

- Nuo kokio amžiaus pradėjai domėtis šia sritimi?

- Iš tikrųjų, jau nuo vaikystės svajojau būti gydytoju. Pamenu, kai po pamokų eidavau pas mamą į biologijos kabinetą ir studijuodavau vadovėlius, skeletus, buvo viskas labai įdomu. Galų galiausiai apsisprendžiau, kad tikrai noriu studijuoti būtent mediciną, kai gavau egzaminų rezultatus. Supratau, kad galiu sau leisti studijuoti mediciną ir ją pasirinkau. Nuosekliai nuo pirmos klasės stengiausi gerai mokytis, galvodavau apie savo ateitį ir tai suteikdavo motyvacijos siekti savo tikslų.

- Kokios srities mediku galvoji tapti?

- Kol kas nesu apsisprendęs, bet turiu tokių pamąstymų, kad galbūt pasirinksiu onkologijos sritį.

Premija džiaugiasi ir alytiškė, muzikinių televizijos projektų dalyvė Vakarė Jarmalavičiūtė, kuri 700 eurų premija buvo įvertinta už kūrybiškumą. Jauna atlikėja neslepia džiaugsmo ir sako, jog toks įvertinimas – tai didelis pripažinimas ir paskata judėti pirmyn. „Labai apsidžiaugiau! Kai siunčiau anketą, labai daug nesitikėjau. Alytus turi labai daug gabių žmonių ir būti įvardintai kaip vienai gabiausių yra labai didelis pripažinimas. Aš labai džiaugiuosi, kad Alytus vertina, palaiko ir skatina jaunus žmones daryti, tai, kas patinka ir ugdo mus pačius kaip asmenybes. Kai reikėjo surinkti visą informaciją apie tai, ką tu nuveikiau per metus, pagalvojau, kad gal tikrai esu verta tos premijos. Pasidarė labai gera, kad per metus veltui laiko tikrai neleidau, kad garsinau Alytų, džiaugiuosi, kad dar daugiau žmonių turėjo galimybę pažinti šį miestą ir jo žmones“, - kalbėjo Vakarė Jarmalavičiūtė.

Premijomis apdovanoti ir kiti gabūs, kūrybingi, aktyvūs jaunieji alytiškiai. Už labai gerą mokymąsi, tiriamuosius mokslo darbus, Alytaus miesto vardo garsinimą respublikos ar tarptautiniu lygiu, 700 eurų skirti Donatai Dakinevičienei, Vilniaus universiteto Biochemijos doktorantūros studentei, o 500 eurų - Mykolui Sieniukevičiui, Alytaus Adolfo Ramanausko- Vanago gimnazijos mokiniui. Už savanorišką ir aktyvią visuomeninę veiklą 800 eurų skirti Vakarei Saulėnaitei, Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos mokinei, 700 eurų - Justinai Janušonytei, Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos mokinei, bei 500 eurų - Aidrei Danilevičiūtei,  Alytaus šv. Benedikto gimnazijos mokinei. Už kūrybiškumą 800 eurų skirta Martynai Jezepčikaitei, Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos mokinei, ir 500 eurų Kamilei Balevičiūtei, Vilniaus universiteto studentei.

Parengė Rūta Kašėtienė

130095037 830663671085728 2535265588461827607 n3

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą