Pavėžėjimo paslauga žmonėms su negalia suteikia galimybę būti savarankiškais

Užimtumo tarnyba, Techninės pagalbos centras, poliklinika, ligoninė, odontologo kabinetas,  savivaldybė ar Alytaus miesto teatras – tai vietos, į kurias praėjusiais metais dažniausiai vyko pavėžėjimo paslauga pasinaudoję, negalią turintys alytiškiai.

Naudotis transporto paslaugomis Alytaus miesto socialinių paslaugų centras žmones su negalia pakvietė praėjusių metų vasario mėnesį ir jas jiems teikė iki pat metų pabaigos.

„Paslauga tikrai reikalinga. Nors pandemija stipriai apribojo ir suvaržė bet kokį mobilumą, žmonių su negalia poreikiai turi būti patenkinti, todėl ir toliau teiksime, stiprinsime ir poreikiui esant plėsime šią paslaugą. Kviečiu žmones su negalia aktyviai naudotis pavėžėjimo paslauga. Turime būti susitelkę, bendradarbiauti, palaikyti vieni kitus. Pandemija kažkada baigsis, vieną dieną grįšime į aktyvų gyvenimą, laisvalaikį. Visi to pasiilgome“, – teigia Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė. 

Pasak Alytaus miesto savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėjo pavaduotojos Sonatos Asadauskienės,  paslauga klientai naudojosi noriai ir ja liko patenkinti. 

„Darbuotojai išgirdo daug gerų žodžių. Žmonės su negalia džiaugėsi, kad pavėžėjimo paslauga suteikia jiems galimybę būti savarankiškais ir  nepriklausomais nuo artimųjų“, –  priduria vedėjo pavaduotoja.

Praėjusiais metais žmonės su negalia transporto paslauga galėjo naudotis darbo, poilsio ir švenčių dienomis. Paslaugų teikimo laikas nebuvo apibrėžtas – žmonės su negalia pavėžėjimo paslaugomis galėjo naudotis tiek darbo valandomis, tiek ir joms pasibaigus. Tiesa, švenčių ar poilsio dienomis pavėžėjimo paslaugų žmonėms su negalia neprireikė, o po darbo valandų negalią turintys alytiškiai vyko į renginius ar pas gydytoją.

Socialinės paramos skyriaus vedėjo pavaduotoja S. Asadauskienė pastebi, kad žmonės su negalia transporto paslaugomis naudojosi labai atsakingai ir tikslingai, o vykti  dažniausiai pageidavo su lydinčiu  asmeniu.

Alytaus miesto socialinių paslaugų centre pavėžėjo paslaugas atlieka  0,25 etato dirbantis vairuotojas, o kartu su juo dirba socialinio darbuotojo padėjėjas (0,25 etato), vykdantis lydinčio asmens funkcijas.

Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą